Cizre’de Kobani Yürüyüşünden Sonra Olaylar Çıktı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Demokratik Bölgesel Partisi (DBP) öncülüğünde yapılan yürüyüş sonrası dörtyol mevkiinde ve Nusaybin Caddesi’nde olaylar çıktı. Dörtyol mevkiinde caddeye çıkıp izinsiz gösteri yapan gruba polis biber gazı...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Demokratik Bölgesel Partisi (DBP) öncülüğünde yapılan yürüyüş sonrası dörtyol mevkiinde ve Nusaybin Caddesi’nde olaylar çıktı. Dörtyol mevkiinde caddeye çıkıp izinsiz gösteri yapan gruba polis biber gazı ile müdahale etti.

HDP’nin ‘sokağa çıkın’ çağrısı üzerine bugün değişik illerde yürüyüşler yapıldı. Birçok il gibi Şırnak’ın Cizre ilçesinde de Demokratik Bölgesel Partisi (DBP) öncülüğünde bir yürüyüş düzenlendi. Cudi Mahallesi’nde bulunan Belediye Halk ve Taziye Evi önünde toplanan kalabalık Nusaybin Caddesi’ne çıkarak ilçe otogarına kadar yürüdü. İlçe otogar yanında toplanan kalabalık çeşitli açıklamalar yapıldı. Kalabalık, yapılan açıklamalardan sonra sloganlar eşliğinde dağıldı.

Kalabalık dağıldıktan sonra Nusaybin Caddesi ve dörtyol mevkisinde izinsiz gösteri yapmak isteyen grup, yola çıkmak istedi. Sabahtan beri belirli noktalarda nöbet tutan polis ekipleri izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba biber gazıyla müdahale etti. Müdahaleden sonra grup ara sokaklara kaçarken, yoldan geçen bazı vatandaşlarda gazdan etkilendi.

İlçe de zaman zaman polis ile göstericiler arasında olaylar devam ediyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri