Cizre’de 15 Yaşındaki Pkk’lı Ailesi Tarafından Teslim Edildi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 15 yaşındaki bir PKK’lı, ailesi tarafından güvenlik güçlerine teslim edildi. Şırnak’ın Silopi ilçesi Habur Sınır Kapısı üzerinde önceki gün 20 PKK’lı teslim olurken, şimdi de Cizre’de 15 yaşında...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 15 yaşındaki bir PKK’lı, ailesi tarafından güvenlik güçlerine teslim edildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesi Habur Sınır Kapısı üzerinde önceki gün 20 PKK’lı teslim olurken, şimdi de Cizre’de 15 yaşında bir PKK’lı teslim oldu. Önce ailesine giden PKK’lı, daha sonra ailesi tarafından Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi. 15 yaşındaki PKK’lının ailesi, daha önce emniyete, çocukları kayboldu şeklinde ifade vermişti. Bunun üzerinde çocukları eve gelir gelmez elinden tutup emniyete götürüldü. Emniyetteki ifadesinden sonra PKK’lı adliyeye sevk edildi.

Ayrıca, Şırnak-Hakkari kara yolunda Uludere ilçesi sınırları içerisinde PKK tarafından daha önce yola döşenen el yapımı patlayıcı bulundu. Uludere kara yolunda bulunan el yapımı patlayıcı TSK tarafından imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde yapılan yazılı açıklamada, “Kasım 2013'te örgüte katılan 15 yaşındaki bölücü terör örgütü mensubu bir terörist Şırnak/Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur. Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'nca Şırnak-Hakkâri kara yolu Uludere mülki sınırları içerisinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından döşendiği değerlendirilen el yapımı patlayıcı düzeneği bulunmuş, yerinde imha edilmiş ve 7x6 metre genişliğinde, 2.5 metre derinliğinde çukur açıldığı görülmüştür.” denildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri