Cizre Meslek Yüksekokulu 6. Mezunlarını Verdi

Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu bu sene altıncı mezunlarını verdi. Okulda yapılan mezuniyet törenine katılan Şırnak Valisi Hasan İpek, öğrencilerin sevgi seliyle karşılaştıŞırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu 2013-2014...

Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu bu sene altıncı mezunlarını verdi. Okulda yapılan mezuniyet törenine katılan Şırnak Valisi Hasan İpek, öğrencilerin sevgi seliyle karşılaştı

Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılını tamamladı. Cizre MYO, bu yıl mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. Okul bahçesinde düzenlenen törene, Şırnak Valisi Hasan İpek, Şırnak Üniversitesi Rektörü Ali Akmaz, Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Cizre Belediye Eşbaşkanı Kadir Konur, Şırnak İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, Cizre Meslek Yüksekokulu Müdürü Ramazan Vedat Sönmez, öğretim görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

"2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı diploma törenine herkese hoş geldiniz" diyerek açılış konuşmasına başlayan Cizre Meslek Yüksekokulu Müdürü Ramazan Vedat Sönmez, Cizre Meslek Yüksekokulu'nda, bilgisayar programcılığı, çocuk gelişimi ve muhasebe olmak üzere 3 bölüm bulunmakta olduğunu ifade ederek, 279 erkek, 257 kız olmak üzere toplam 536 öğrenci ile eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi.

Velilere seslenen Cizre Meslek Yüksekokulu Müdürü Vedat Sönmez, “Sizlerin şimdiki duyguları herkesinkinden çok farklıdır. Dünyaya geldikleri andan itibaren emek verdiğiniz, özel ve zorluklarla yetiştirdiğiniz evlatlarınızı yaşam mücadelesinde başarılı olacaklarını umut ederek, uğurlamanın vakti geldi. Ama içinizde onların istikballeriyle ilgili bir korku duymayın. Çok titiz çalışan akademik ve idari kadromuzun desteğiyle onları bilgilere zorlatarak yarınlara hazırladık. Sevgili öğrenciler bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Hak ettiğiniz gücü arkanıza alarak yaşantınızda yeni dönemin kapıları aranıyor. Yaşamda, zorluklarda ve çok çalışmaktan korkmayın. Ailenizin sevgisi, ilgisi ve desteğiyle yetişen gençler olarak buradasınız. Çok farklı toplumlardan gelen arkadaşlarınızla birbirlerinize saygı ve hoşgörü çerçevesinde öğrenmeyi, sosyal yaşamınız ve geleceğinizle ilgili görüşlerinizi oluşturdunuz. Dürüst, ahlaklı, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olarak sizin için, yakınlarınız için, ülkeniz için yapabileceğiniz çok şeyin olduğunu biliyorsunuz. İleriki hayatlarınızda başarılar dilerim.” dedi.

    "BİN YILLIK BİR KARDEŞLİĞİMİZ VAR"

    Daha sonra kürsüye çıkan ve Türk-Kürt olarak bin yıllık bir kardeşliğin olduğunu söyleyen Şırnak Valisi Hasan İpek, “Yaşadığımız bölge içerisinde gerçekten çok önemli, çok hayati günleri şuanda yaşıyoruz. Bizler Şırnak Valiliği olarak ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak insanlarımızın huzur, barış ve mutluluk içerisinde yaşaması için her türlü gayreti gösteriyoruz. Bu gayretlerden bir tanesi de içinde bulunduğumuz ve bölgemizi çok yakından ilgilendiren çözüm sürecidir. Şunu Şırnaklılara, Cizrelilere ve tüm bölge insanına şu teşekkürü yapmadan buradan inmek istemiyorum. Gerçekten çözüm sürecine inanmış bir şekilde çok sağlıklı ve çok güzel bir hayat ve çok güzel bir yapı oluşturuyor. Bunu bozmak isteyen çok küçük gruplar var ve buna Şırnaklılar olsun, Cizreliler olsun rağbet etmiyor, üniversitelerimizde rağbet etmiyor. Çünkü şunu hepimiz görüyoruz. Bin yıllık bir kardeşliğimiz var ve bin yıllık kardeşliği hep birlikte Şırnaklılar olarak tekrar hayata geçirmek istiyoruz. Bunun karşısında kendisine ne derse desin, ister çok vatanperver olduğunu söyleyip bunu bozmak istesin, ister kendisinin ayrılıkçı olduğunu söyleyerek bunu bozmak istesin. Bunların hiçbirisine Şırnaklılar rağbet etmiyor. Kürtler rağbet etmiyor, Türkler rağbet etmiyor, Türkiye Cumhuriyeti rağbet etmiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin dostları rağbet etmiyor ve hep birlikte rağbet etmeyeceğiz. İnşallah huzur ve mutluluk bu bölgeden kaynaklanacak ve ilelebet devam edecek. Sizlere hayatlarınızda başarılar dilerken, huzur ve mutluluğun Şırnak’tan başlamasını temenni ederek, hepinizi saygıyla selamlıyor, sevgiyle kucaklıyorum.” diye konuştu.

    VALİ’YE ÖĞRENCİLERDEN SEVGİ SELİ

    Şırnak Valisi Hasan İpek, Cizre Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin diploma törenine katılmak için geldiği Cizre’de öğrencilerin sevgi seliyle karşılaştı. Bazı yerlerde vali veya devlet erkanlarına üniversitelerde protestolar yapılırken, Cizre’de bunun tam tersi olması Vali Hasan İpek’i sevindirdi. Vali’nin konuşma yaptığı sırada korumaların herhangi bir protestoya karşı şemsiye alıp hazır kıtada beklemesi dikkatlerden kaçmazken, Vali kürsüden indikten sonra öğrenciler birer birer Vali İpek ile hatıra fotoğrafı çekti. Bu durum karşısında bir hayli mutlu olan Vali İpek, öğrencileri tebrik etti.

    Daha sonra önceden çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Ardından mezun olan öğrenciler sahneye davet edildi ve mezuniyet belgelerini aldı. Daha sonra bütün öğrenciler bir yerde toplanarak hep birlikte keplerini atarak mezun olduklarını ilan etti. Ardından öğrenciler müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri