Çinlilerin hedefinde Konya var! Yılda 50 bin adet üretilecek

Çin'in önde gelen otomotiv üreticilerinden Shineray Group bünyesinde faaliyet gösteren İtalyan SWM Motor, Türkiye'de üretim yapmak için başvurularını tamamladı

Çin'in önde gelen otomotiv üreticilerinden Shineray Group bünyesinde faaliyet gösteren İtalyan SWM Motor, Türkiye'de üretim yapmak için başvurularını tamamladı. Bu yaşanan gelişme, ülke ekonomisi açısından sevinçle karşılandı. Dünyada en çok yatırım yapan ülkelerin başında gelen Çin, otomotiv sektöründe etkinliğini artırmak amacıyla birçok ülkede yatırımlar yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlediği kampanyalar ile pazarda söz sahibi olmayı hedefleyen Çin, şimdi de gözünü Türkiye’ye çevirmiş durumda.

KONYA ÖNE ÇIKIYOR

Çinli şirketlerin Türkiye’deki yatırım kararlarının ardından, üretim tesisinin yapılacağı iller arasında en önde Konya yer alıyor. Konya, gerek stratejik konumu gerekse sanayideki başarısı ile ihracatta adından söz ettiren illerin başında geliyor. Özellikle otomotiv yan sanayisi ve tarım makineleri üretimindeki deneyimi ile Konya, bu büyük yatırım için ideal bir bölge olarak öne çıkıyor. SWM Motor’un Konya’yı tercih etmesinde, ilin lojistik avantajları da büyük rol oynuyor. Türkiye’nin merkezinde yer alan Konya, kara ve demiryolu ulaşımı açısından önemli bir kavşak noktası.

Bu durum, üretim maliyetlerinin düşmesine ve ihracat süreçlerinin hızlanmasına olanak tanıyor. Bunun yanı sıra, Konya’nın nitelikli iş gücü ve sanayi altyapısı da yatırımcılar için cazip bir ortam sunuyor. Şehirdeki organize sanayi bölgeleri ve yüksek teknolojiye sahip üretim tesisleri ile donatılmış durumda. Bu da, SWM Motor gibi global bir markanın, yüksek kaliteli üretim yapabilmesine imkan sağlıyor.

Şirketin Türkiye temsilcisi ATMO Group'tan yapılan açıklamaya göre, SWM Motor, 2023 yılı sonunda giriş yaptığı Türkiye pazarını, global büyüme stratejisinin merkezlerinden biri olarak belirledi. Şirket, bu kapsamda Türkiye'de üretim yapmak için başvuruda bulundu. ATMO Group, üretim girişimiyle agresif büyümesini yeni bir seviyeye taşıdı. SWM Motor, kısa süre önce giriş yaptığı Türkiye pazarında G01, G01F, G03F ve elektrikli hafif ticari X30L EV modelleriyle Türk tüketicisinin karşısına çıktı. SWM Motor Türkiye, haziran ayı itibarıyla G05 isimli yeni D-SUV modeliyle ürün gamını genişletti.

"YILLIK 50 BİNDEN FAZLA ÜRETİM KAPASİTESİNE SAHİP TESİS ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Açıklamada, konuya ilişkin görüşleri yer alan ATMO Group Üst Yöneticisi (CEO) Anton Chernov, markaya Türkiye'de ilginin yoğun olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: "ATMO Group olarak Türkiye'de yatırım yapmaya ve daha fazla proje geliştirmeye ilgi duyuyoruz. Türkiye'deki çalışan sayımız geçen yıla göre iki katına çıktı. Gelirimiz her yıl artıyor ve gelişim için uzun vadeli bir planımız var. Şu anda yıllık 50 binden fazla araç üretim kapasitesine sahip bir üretim tesisi üzerinde çalışıyoruz. Üretim tesisi, Türkiye pazarının ihtiyaçlarını karşılayacak ve aynı zamanda Balkan ülkeleri ve AB bölgesindeki diğer pazarlara da ihracata odaklanacak. Türkiye'de üretim için aylar öncesinden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile görüşmelere başladık. Ayrıca Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni projelerimiz için güçlü yerel ortaklarla aktif olarak iletişim halindeyiz. Ancak yatırım projesi hakkındaki nihai karar, devletten sağlanan destek tedbirlerine bağlı olacaktır."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri