Çinliler Yatırım İçin Manisa'da İncelemede Bulundu

Çin’in Huizhou şehri ile Manisa arasında dostluk ilişkisi ve işbirliğinin geliştirilmesi hakkında mutabakat anlaşması imzalandı.

Çin’in Huizhou şehri ile Manisa arasında dostluk ilişkisi ve işbirliğinin geliştirilmesi hakkında mutabakat anlaşması imzalandı. Huizhou'dan gelen heyet, Manisa’ya yapılacak yatırımlar hakkında incelemede bulundu.

Çin Komünist Partisi Huizhou Şehri Komitesi Sekreteri ve Huizhou Şehri Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Chen Yiwei, İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyang ve 30 kişilik ekiple yatırımları araştırmak üzere Manisa’ya geldi. Heyet, ilk olarak Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ı ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorusunu cevaplayan Komite Sekreteri Yiwei, “Yatırım için genel bir araştırma yapmamız lazım. Sonra hangi alana yatırım yapacağımızı belirleyeceğiz. Türkiye’deki yatırımcıları Çin’e davet ediyoruz. Aynı zamanda Çinli yatırımcıların da Manisa’ya yatırım yapmasını umuyoruz.” dedi.

Daha sonra Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) toplantı salonunda Vali Savaş ile Huizhou Belediye Başkan Yardımcısı Wang Sheng arasında mutabakat anlaşması imzalandı. Burada da bir konuşma yapan Yiwei, iki şehir arasında dostluk ve işbirliğini geliştirmek adına bu ziyaretten çok memnun olduklarını söyledi. Mutabakatın imzalanmasıyla iki şehrin ekonomik ilişkilerinin ilerleyeceğine inandığını aktaran Yiwei, “Bu ilişki, iki şehrin de gelişmesine katkı sağlayacaktır. İki şehir arasında teknoloji transferi olmasını istiyoruz. Elektronik ürünlerde ar-ge çalışmaları yapılabilir. İki şehir arasında teknoloji açısından çok daha iyi ilişkiler kurabiliriz.” şeklinde konuştu.

Vali Savaş da içinde bulunduğumuz çağın ülkelerin hızla birbirine yaklaştığı, gerek üretimin gerek üretilenin paylaşımının dünya genelinde çok hızlı yaşandığı, küreselleşme adı verilen bir çağ olduğunu söyledi. Ülkelerin, üretimde birbiriyle rekabet ederken aynı zamanda üretimin en uygun olduğu ürünlerde birlikte iş yapmak suretiyle bölgelerinin gelişimi için birlikte çalışma kültürünü de önemli derecede icra etmeye başladıklarını kaydetti. Büyüklük olmasa bile gelişim özellikleriyle birbirine yakın iki ülkeyi tanımladıklarını dile getiren Savaş, “Manisa ve Huizhou, bu iki birbirine gelişim azmi yönüyle benzeyen iki ülkenin birbirine benzeyen iki şehri olma özelliğiyle de manidar bir benzerlik ifade ediyor. Manisa, sahip olduğu potansiyeli daha da geliştirme azmi içerisinde ve bu yönüyle de çok değerli Çin heyetinin bu ziyaretleriyle iki ülkenin karşılıklı olarak, ekonomik ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesi hususunda önemli bir potansiyele sahip. Heyetlerimiz arasındaki bu karşılıklı ilişkiler ve sonunda tesis edeceğimiz kardeş şehir anlaşmasının, hem ekonomik hem de kültürel anlamda kuracağımız ilişkilere çok önemli katkılar sağlayacağına ümit ediyorum.” dedi

İki şehrin ekonomik ve sosyal durumlarının tanıtıldığı toplantının sonunda, her iki taraf birbirine hediyeler takdim etti. Huizhou heyeti, daha sonrada MOSB’yi gezdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri