Çinliler Konya'ya otomobil fabrikası kuracak! 50 milyar liralık dev yatırım

Ekonomik gelişmelerin çok canlı olduğu bu günlerde Çinlilerin Konya'ya otomobil fabrikası kuracağı iddia edildi. Listede Konya dışında yer alan şehirler de dikkatleri üzerine çekti.

Dünya piyasasında yaşanan gelişmelere bağlı olarak yatırımlar ekstra önem kazandı. Son yıllarda en çok yatırım yapan ülkelerin başında Çin geliyor. Otomobil piyasasına yön veren Çinliler gözünü Türkiye'ye dikti. Elektrikli otomobil üretiminde lider olan markalardan birisinin Türkiye'ye fabrika kurma ihtimali vatandaşı heyecanlandırdı.

50 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPACAKLAR

Webtekno'da yer alan habere göre, Türkiye'ye ithal edilen ilk elektrikli otomobil markalarından biri olan Skywell'den çok önemli bir hamle geldi. Skywell CEO'su Mahmut Ulubaş, Skywell'in Türkiye'de fabrika kuracağını, araç ve batarya üretimi yapacağını söyledi. Yapılan açıklamaya göre fabrika için 1.6 milyar dolarlık yani 50 milyar liralık yatırım gerçekleştirilecek.

YATIRIM İÇİN GELECEK 3 AY KRİTİK

Skywell'in Türkiye'de batarya üretecek olması, birkaç aydır konuşulan bir mesele olarak dikkat çekiyordu. Ancak fabrikada aynı zamanda otomobilin üretilecek olması önemli bir gelişme olarak gündeme düştü. Skywell, Türkiye'de otomobil üretimine başlarsa Türkiye'nin ikinci elektrikli otomobil fabrikası hizmet vermeye başlamış olacak. Türkiye'de üretilecek elektrikli araçların Avrupa'ya da ihraç edileceği söyleniyor. Açıklamalara göre süreç, henüz görüşme aşamasında. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile görüşmelerin devam ettiğini aktaran Ulubaş, başvuru sürecinin 3 ay içinde tamamlanabileceği müjdesini verdi. Kurulacak fabrika, Skywell araçlara ek olarak diğer elektrikli otomobiller için de batarya üretecek.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL FABRİKASI HANGİ ŞEHİRE KURULACAK?

Türkiye'de üretim yapacak olan dev otomobil fabrikasının hangi şehre kurulacağı merak konusuydu. Buna ilişkin bazı detaylara ulaşıldı. Piyasada ismi geçen şehirler ise herkesi heyecanlandırdı. Buna göre Skywell'in otomobil fabrikası kurma ihtimali olan iller Konya, Bursa, Sakarya, Kocaeli, İzmir ve Ankara olarak konuşuluyor. Konya sanayisindeki otomotiv yedek parça üretimi nedeniyle Konya'nn bu yatırımda büyük ayrıcalıklar sağlayabileceği iddia ediliyor. Proje Konya'da hayata geçerse kente 50 milyar liralık dev bir yatırım yapılacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (18)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri