Çinli Öğrencilerin Ebru Sevgisi

Çinli öğrenciler Türk el sanatları ile yemeklerine hayran kaldı.Başkent Pekin’de Çin’in ünlü üniversitelerinden Renmin Üniversitesi’nin düzenlediği Uluslararası Kültür Festivali’ne Türk standı damgasını vurdu.

Çinli öğrenciler Türk el sanatları ile yemeklerine hayran kaldı.

Başkent Pekin’de Çin’in ünlü üniversitelerinden Renmin Üniversitesi’nin düzenlediği Uluslararası Kültür Festivali’ne Türk standı damgasını vurdu. Üniversitede okuyan Türk öğrencilerin icra ettiği ebru sanatı ve sergiledikleri Türk kahvesi ve baklavası ile diğer gıda ürünleri ziyaretçilerden tam not aldı. Üniversitenin rektörü de Türk standını gezerek, Türk öğrencileri tebrik etti.

Çinliler Türk kahvesinden içip, Türk baklavasından tattı. Özellikle ebru sergisi büyük ilgi gördü.

Üniversitenin Qing soyadlı birinci sınıf öğrencisi, ebru sanatının harika olduğunu ve su üzerinde yapılan resmin kâğıttaki yansımasının çok mükemmel bulduğunu belirtti. Qing, ebru sanatında önemli yeri olan lale figürünün Türkiye’nin milli çiçeği olduğunu da hatırlattı.

Türk yemekleri ve Türk el sanatları, geçtiğimiz günlerde de Çin'in Şanghay şehrinde, bugüne kadar düzenlenen en büyük ve kapsamlı festival olan Turkuaz Türk Kültürü ve Yemekleri Festivali'nde de büyük beğeni toplamıştı.




CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri