Çinli heyet Başkan Akyürek'i ziyaret etti

Çin’in Yangzhou Belediye Meclisi Başkan Vekili Ji Chunming ve beraberindeki heyet, Dünya Tarihi Şehirler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Yangzhou Belediyesi’nden bir heyet, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Yangzhou Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ji Chunming başkanlığındaki heyeti Bilim Merkezi’nde kabul eden Başkan Akyürek, açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Bilim Merkezi ile Konya ve tarihçesi hakkında bilgi verdi. Çin firmaları ile ortak iş yapan ya da Çin’de fabrikası olan Konyalılar olduğuna değinen Başkan Akyürek, “Xian şehri ile kardeş şehir konumundayız ve birlikte İpekyolu Şehirleri Birliği ile uluslararası bir belediyeler birliğinin yönetim kurulu üyesiyiz. Eylül ayında şehrinizde yapılacak 14. Dünya Tarihi Şehirler Konferansı’na katılacağız. İki şehir arasındaki kardeşlik ilişkilerinin oluşması ve karşılıklı ziyaretleşmeler başta olmak üzere, sosyal, kültürel ve ticari bağların kurulmasından memnuniyet duyarız” dedi.

14. Dünya Tarihi Şehirler Konferansı’na gösterdiği ilgi ve verdiği destekten dolayı Dünya Tarihi Şehirler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Başkan Akyürek’e teşekkür eden Yangzhou Belediyesi Meclis Başkan Vekili Chunming de, Konya’nın dost ve kardeş şehirlerini de konferansa beklediklerini dile getirdi. Konya ve Yangzhou arasında birçok benzer nokta olduğuna değinen Chunming, “Biz de sizin gibi çok eski bir şehiriz. Geçen sene şehrimizin kuruluşunun 2 bin 500’üncü yılını kutladık. Ayrıca ülkemizde en eski en önemli 24 şehir arasında yer alıyoruz” diyerek, ön protokolü daha önce imzalanan kardeş şehir protokolünü de en kısa sürede imzalamak istediklerini belirtti.
Başkan Akyürek, Eylül ayında yapılacak 14. Dünya Tarihi Şehirler Konferansı kapsamında kardeş şehir protokolünün imzalanabileceğini belirterek, misafirlerine Mesnevi’nin Çince tercümesini hediye etti. Yangzhou Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ji Chunming da Başkan Akyürek’e Çin’in tarihini anlatan bir tablo armağan etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri