Çinli firmalar Türkiye'ye sevdi! 500 milyon dolarlık dev fabrika kuracaklar

BYD’nin Türkiye yatırımının ardından başka bir Çinli marka daha Türkiye’de yatırım kararı aldı.

ÇİNLİ GANFENG’DEN TÜRKİYE’YE DEV LİTYUM PİL YATIRIMI

Yiğit Akü (YIGIT) Ganfeng LiEnergy ile HIT-30 programı kapsamında lityum pil fabrikası kurmak için anlaşma imzaladı. BYD’nin Türkiye’ye yaptığı yatırımın ardından bir başka Çinli marka da Türkiye’de yatırım yapma kararı aldı. Yiğit Akü (YIGIT) ve Ganfeng LiEnergy, lityum pil üretimi konusunda stratejik bir işbirliği anlaşmasına imza attı. Anlaşma kapsamında, Türkiye’de ortak bir girişim şirketi kurulacak ve bu girişimle Türkiye’nin araç üretim üssü olma hedefi desteklenecek.

GANFENG LİENERGY VE YİĞİT AKÜ ORTAKLIĞI: TÜRKİYE’DE 5 GWH LİTYUM PİL ÜRETİM KAPASİTESİ

Yiğit Akü ve Ganfeng LiEnergy, Türkiye’de 5 GWh lityum pil üretim kapasitesi kurmayı hedefleyen bir ortak girişim şirketi kurma kararı aldı. Ganfeng LiEnergy’nin sağladığı destekle, bu şirket Türkiye pazarına yönelik lityum iyon pil ve ilgili ürünlerin üretimine odaklanacak.

TÜRKİYE’YE 500 MİLYON DOLARLIK YATIRIM: LİTYUM PİL FABRİKASI

Ortak girişim şirketi, Türkiye’de 500 milyon dolarlık bir yatırımla lityum pil üretim kapasitesini artırmayı planlıyor. Üretim tesisi, lityum pil hücresi ve pil paketleri gibi ürünlerin üretim hatlarını içerecek ve özellikle Türk ve uluslararası enerji depolama sistemi (ESS) pazarlarına hitap edecek. Tesisin toplamda 132.200 metrekare kapalı alandan oluşması ve 400 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

AR-GE VE İLERİ TEKNOLOJİ: YENİ NESİL PİL ÇÖZÜMLERİ

Ortak girişim, Türkiye’de kurulacak Ar-Ge Enstitüsü ile yeni nesil lityum pil teknolojilerine odaklanacak. Burada, katı hal pil teknolojisi, yüksek güçlü pil teknolojisi gibi alanlarda yenilikçi projeler geliştirilecek ve fikri mülkiyet haklarına başvurulacak.

HIT-30 TEŞVİK PROGRAMI İÇİN BAŞVURU YAPILACAK

Şirket, HIT-30 teşvik programına başvurarak, yüksek öncelikli teknoloji alanlarında uzmanlaşmış projeler için destek almayı planlıyor. Bu program kapsamında, özel ihtiyaçlara yönelik çözümler sunulacak ve geniş kapsamlı teşviklerden faydalanılacak.

DÜNYA DEVİ GANFENG: KÜRESEL PİL LİDERİ TÜRKİYE’YE GELİYOR

Çin’in Xinyu şehrinde faaliyet gösteren Ganfeng, 2017 yılından itibaren elektrikli araç endüstrisi için pil üretmeye başlamış ve kısa sürede küresel bir lider haline gelmiştir. Tesla, BMW, LG gibi dünya devlerine lityum pil sağlayan Ganfeng, şimdi Türkiye’deki yatırım hamlesiyle dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri