Çin'in zulmü yerine intiharı tercih etti!

Çin'in Doğu Türkistan'da sistematik olarak uyguladığı zulüm bir gencin hayatına mal oldu. Çin toplama kampına gitmek istemeyen 19 yaşındaki Uygur genci, kampa gitmemek için intihar etti.

Çin'in Doğu Türkistanlı Müslüman Uygur Türklerine zulmü tüm dünyanın gözü önünde devam ediyor. Kadın, erkek, çoluk çocuk demeden tüm Müslüman Uygur Türklerini, toplama kampına götüren Çin, sistematik olarak asimilasyon çalışması yürütüyor. Çin'in toplama kampına gitmek istemeyen 19 yaşındaki Uygur gencinin kampa gitmemek için intihar ettiği ortaya çıktı.

ÇİN ZULMÜ YERİNE ÖLÜMÜ SEÇTİ

Türkistan Press’te yer alan habere göre, Doğu Türkistan’ın Kaşgar bölgesine bağlı Yenisar (Yeni hisar) ilçesi Setil köyünde ikamet eden 19 yaşındaki Uygur İbrahim Kasım, Çin yönetiminin insan hakları ihlallerinin parçası olan toplama kampına götürülmeye çalışıldı. Toplama kampına götürülmeye çalışılan 19 yaşındaki Uygur genç, kampların akıbetini bildiğinden Çin zulmüne maruz kalmak yerine ölümü seçti. Uygur gencin kampa götürülmek üzere tutuklanmaktan kaçarak intihar ettiği öğrenildi.

ÇİN “TEHLİKELİ NESİL” OLARAK ADLANDIRDI

Yenisar’ın Setil köyünden olan İbrahim, Kasım 2000 doğumlu olması nedeniyle “Çin ulusal güvenliği için tehlikeli nesil” kategorisine dahil edildi. Kampa götürülmek üzere karakola çağırıldığında intihar etti. Çin’in Fujian eyaletinde küçük bir işletme sahibi olan İbrahim Kasım, Çin’in internet ağ güvenliğini aşarak Kanadalı Youtuber Guli Mehsud ile temasa geçti. 19 yaşındaki Kasım, Çin vilayetlerinde karşılaştığı etnik ayrımcılık ve Uygur Türklerinin acı durumu hakkında bilgi verdiği gerekçesiyle Aralık 2019’da polis tarafından Yenisar’a çağrıldı. Memlekete döner dönmez bölge polisleri tarafından kampa götürülmek istenirken tutuklanmaktan kurtulmak için intihar etti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri