Çin’in Ünlü Yönetmeninden ‘’tek Çocuk’’ İtirafı Ve Özrü

Çin’in ünlü film yönetmeni Zhang Yimou, ülkenin 1970’lerden beri uyguladığı "tek çocuk" politikasını deldiği ortaya çıktı.

Çin’in ünlü film yönetmeni Zhang Yimou, ülkenin 1970’lerden beri uyguladığı "tek çocuk" politikasını deldiği ortaya çıktı.

Ülkenin doğusundaki Jiangsu eyaletine bağlı Wuxi şehrindeki aile planlama ofisinden yapılan açıklamada, Zhang’ın söz konusu politikayı ihlal ettiği ve iki oğlu ve bir kızının olduğunun ortaya çıktığı kaydedildi.

Söz konusu büro, ünlü yönetmenin soruşturmada kendilerine yardımcı olduğunu ve 3 çocuğu olduğunu kabul ettiğini, Zhang’ın kamuoyundan özür dilediğini de belirtti.

Her türlü cezayı kabul edeceği söylenen 61 yaşındaki Zhang’ın, eşi Chen Ting ile resmi olarak 2011 yılında evlendiği; çiftin bundan önce 2001, 2004 ve 2006 yıllarında başkent Pekin’de 3 çocuğunun doğduğu ifade edildi.

Yetkililer ayrıca konunun yasal çerçevede ele alınacağını ifade ederken, Zhang’a nasıl bir ceza verileceği ise merak konusu.

Öte yandan Zhang’ın metreslerinden yedi çocuğu olduğu yönünde Mayıs ayında ortaya atılan iddialar da yetkililer tarafından yalanlandı.

İddiaların ardından avukatlar, Zhang’ın fazla çocuk sahibi olmasından dolayı toplam 160 milyon yuan (26 milyon dolar) ceza alabileceğini ileri sürmüştü.

Zhang, kamuoyunda 2001 yılında başrolünde Jet Li'nin oynadığı "Hero" filmiyle Çin sinemasına sınıf atlatması ve 2008 Pekin Yaz Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenini yönetmesi ile tanınıyordu.

Kısa süre önce Pekin’de gerçekleştirilen 18. ÇKP Merkez Komitesi'nin 3. Genel Toplantısı'nda ülkede artan yaşlı nüfus ve sosyal problemler göz önüne alınarak, tek çocuklu ailelere ikinci çocuk yapma hakkı getirileceği açıklanmıştı. Daha önce çiftlerin, ailelerinin tek çocukları olması halinde ikinci çocuğu yapmalarına müsaade ediliyordu. Şimdi ise çiftlerden birinin tek çocuk olması halinde ikinci çocuğa izin verileceği açıklanmıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri