Çin’den ‘’yeni İpek Yolu’’na 16,3 Milyar Dolarlık Fon Desteği

Çin, "Yeni İpek Yolu" planının bir parçası olarak, altyapı inşaatlarına 16,3 milyar dolar değerinde yatırım fonu oluşturacak.Bu fonun, altyapı finansmanının kısıtlı olduğu Orta Asya, Ortadoğu, Güney Asya, Güneydoğu Asya ve Avrupa'nın...

Çin, "Yeni İpek Yolu" planının bir parçası olarak, altyapı inşaatlarına 16,3 milyar dolar değerinde yatırım fonu oluşturacak.

Bu fonun, altyapı finansmanının kısıtlı olduğu Orta Asya, Ortadoğu, Güney Asya, Güneydoğu Asya ve Avrupa'nın bazı bölümlerini kapsayacağı belirtildi.

Bloomberg'in haberine göre, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ülkesinin üç kıtaya olan pazarlarını birbirine bağlayacak. Cumhurbaşkanı Xi, kara ve deniz yolları üzerinden ticaret olanağı sağlayacak bir altyapı oluşumunu hedefliyor.

Haberde, Çin yönetiminin, söz konusu bağlantı için yapılacak altyapı inşaatlarına 100 milyar yuan (16.3 milyar dolar) yatırım fonu oluşturacağı kaydedildi. Çin'in politika bankaları gözetiminde olacak bu fonun, kara ve deniz rotaları üzerindeki ticareti kolaylaştırma stratejisinin bir parçası olarak Çin'in vilayetlerindeki demiryolları, karayolları ve boru hatlarının yapılması ve genişletilmesinde kullanılacağı belirtildi.

Ayrıca fonun, hayata geçirilecek daha fazla politikalarla Çin’den Avrupa’ya kadar olan güzergâhta Çinli bankalar ve finansal kurumları, denizaşırı altyapı projelerine yönelik verilen kredilerini genişletme konusunda da cesaretlendireceği ifade edildi.

Kara ve deniz hatlarını kapsayacak ‘’Yeni İpek Yolu’’ planı, Çin Cumhurbaşkanı Xi tarafından bir yıl önce Kazakistan’da duyurulmuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri