Çin’de Tarihi Dava Başladı (2)

Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) 25 kişilik polütbüro üyesiyken ve 7 kişilik daimi üye arasında yer alması beklenirken, ‘’disiplinsizlik’’ suçlamasıyla görevinden alınan Bo Şilay (Bo Xilai), bügün "yolsuzluk, rüşvet ve görevini kötüye kullanma" suçlardan h.

Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) 25 kişilik polütbüro üyesiyken ve 7 kişilik daimi üye arasında yer alması beklenirken, ‘’disiplinsizlik’’ suçlamasıyla görevinden alınan Bo Şilay (Bo Xilai), bügün "yolsuzluk, rüşvet ve görevini kötüye kullanma" suçlardan hakim karşısına çıktı.
Ülkenin doğusundaki Şandong (Shandong) eyaletinin merkezi Cinan (Jinan)daki Orta Halk Mahkemesi'nde görülmeye başlanan dava, uluslararası kamuoyu tarafından da yakında izleniyor.

Yetkililer, 4 milyon dolarlık rüşvet davasında devrik politikacı Bo’nun Dalian’deki görevi sırasında yetkililerden rüşvet aldığı suçlamalarını reddettiğini söyledi. Mahkemenin, resmi mikro blog sitesindeki açıklamasına göre Bo, ‘’Yargıçların ve mahkemenin makul ve adil olmasını ve hakimlerin, kararı ülkemizin kanunlarına göre vermesini umuyorum’’ dedi. Duruşmadaki gelişmeler, televizyonlardan canlı yayınlanma yerine, mahkemenin resmi blogunda yenilenerek veriliyor.
Çin’de yüksek profilli siyasi duruşmalarda mahkeme yetkilileri tarafından resmi blogda tweet atılması ‘’açıklık göstergesi’’ olarak nadiren göze çarpıyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri