'Cinayetler maneviyat eksikliğinden'

Ak Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi partisinin il başkanlığında düzenlediği basına toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tüfekçi’ye basın toplantısında AK Parti İl Başkan Yardımcısı Levent Babacan ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Erdoğan eşlik etti. Bu hafta meclise gelmesi muhtemel olan ve kamuoyunda tartışılan 'İç Güvenlik Paketi' hakkında açıklamalarda bulunan Tüfekçi, "Son yıllarda yaşanan olaylar, paketi zorunlu kılıyor. Molotof yanıcı ve yakıcı bir şey. Malumunuz en son İstanbul’da bir otobüse atılan Molotof genç bir kızımızın şehit olması ile sonuçlandı. Dolayısıyla tüm bunlar olurken müdahale edilmemesi mümkün değil. Polise orantılı güç kullanımı yetkisi veriliyor. Vatandaşın güvenliği öncelikli. Yani başkasının canına malına zarar vermenin özgürlükle alakasının olmadığını düşünüyorum. Bu düzenleme aynı zamanda Çözüm Süreci’nin de bir ayağı ve başarılı olmasının kilit anahtarı" dedi. Tüfekçi, Yasa tasarısı ile uyuşturucu madde ve bonzai kullanımı ile de yaptırımların artacağını ifade etti.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ SÜRECİN BİR PARÇASI

Çözüm süreci ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Tüfekçi, şöyle konuştu: “Bizim çözüm sürecinden kastımız bölgenin huzuru ve barış ortamının oluşturulmasıdır. Buna rağmen Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) süreci baltalayacak açıklamalar geliyor. Eğer ki HDP dökerim, kırarım diyorsa buna da izin vermeyiz. Gerekirse siyasi istikbalimiz uğruna da olsa bu çözüm sürecini tamamlayacağız. İç güvenlik paketi de çözüm sürecinin bir parçası olarak yorumlanabilir.” Seçimlerin öneminden bahseden Tüfekçi, sözlerini şöyle devam etti: “7 Haziran Seçimleri, elbette Türkiye için çok önemli. Ancak Konya için çok daha önemli. Zira Başbakanımız ve Genel Başkanımız Konyalı. Dolayısıyla tüm Türkiye ve bölge ülkelerinin gözü kulağı Konya’da olacak. 3 dönem kuralı dolayısıyla ben de artık vekil olarak Konya’ya veda ediyorum. Gerçekten 12 buçuk yıldır şehrimiz ve partimiz adına büyük gayretlerin içinde olduk. Bugüne kadar bizlere destek ve sevgilerini esirgemeyen tüm Konyalı kardeşlerimize teşekkür ediyorum ve haklarını helal etmelerini diliyorum. Önümüzdeki yıllarda da partimiz ve şehrimize hangi pozisyonda olursak olalım bize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. 'Özgecan' cinayeti ile ilgili 'Kadın cinayetleri ve şiddeti nasıl engellenir?' şeklindeki bir soruya ise Tüfekçi, “Bu cinayeti kınıyoruz. Kadına şiddetin engellenmesi için önemli çalışmalar yaptık. Bu şiddet olaylarını ve cinayetleri manevi eğitim eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum” şeklinde cevap verdi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri