Cinayet Zanlısı Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu beldesinde meydana gelen silahlı saldırıda bir kişiyi öldüren ve bir kişiyi de yaralayan H.E., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Beycuma Cezaevi'ne gönderildi. Hidayet Erçin'in avukatı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu beldesinde meydana gelen silahlı saldırıda bir kişiyi öldüren ve bir kişiyi de yaralayan H.E., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Beycuma Cezaevi'ne gönderildi. Hidayet Erçin'in avukatı Ahmet Köse, müvekkilinin namus konusunda bazı iddialarının olduğunu ve savcılık tarafından bunun araştırıldığını söyledi.

Ereğli' ye bağlı Çaylıoğlu köyünde 2 Eylül gece 01. 30 sularında meydana gelen silahlı saldırıda, H.E. (30) , kendisine ait ruhsatlı 9 milimetre çapında ki silahla ağabeyi Adem Erçin'i(37) yaralamış, fırın işçisi Mehmet Özdemir'i de(42) öldürmüştü. Jandarma ekiplerine teslim olan H.E., Jandarma ekiplerine 'Namus için yaptım' demişti. Jandarma Komutanlığında ifadesi alınan ve Adliyeye sevk edilen Hidayet Erçin, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sanığın müdafi avukatlığını yapan Ahmet Köse, müvekkilinin ifadesinde, maktul ile aralarında olay anında karşılıklı bir takım kavga, itişme, küfürleşme ve tehdit şeklinde bir takım şeyler olduğunu söylediğini kaydetti. Köse açıklamasında, "Müvekkilim suçu işlediğini kabul etti. Suçu işletmekte ki tahrikleriyle ilgili bir takım ifadeler verdi. Savcılık şimdi bunları da inceliyor. İncelemelerin tamamlanmasının ardından iddianameyi hazırlayıp davanın birinci aşaması tamamlanmış olacak. Elim bir kaza. Nihayetinde karşı tarafta bir insan öldü. Bu insanlarında çocukları var. Onları da rencide etmemek lazım. Benim müvekkilimin bir takım iddiaları var. Kendisini bu suça işlemeye iten bir takım iddialarda bulundu. Savcılık bunları da inceleyecek ve araştıracak. Bu iddialar sadece tahrik sebebi olur. Suç işlendi. Zaten ikrarı da var. Müvekkilim o gün biraz alkollüymüş. O alkolünde de etkileri var. Olay anında karşılıklı bir takım kavga, itişme, küfürleşme ve tehdit şeklinde bir takım şeyler olduğunu söyledi. Olayı canlı gören bir takım tanıklarda var. Müvekkilimin kardeşi de var olayı gören. O da olayda yaralandı zaten. Olayı gören rahmetlinin çalıştığı fırının sahibinin oğlu da var." dedi.

"MÜVEKKİLİM PİŞMAN, 'ALKOL ALMASAYDIM SUÇU İŞLEMEZDİM' DEDİ"

Müvekkilinin yaşanan olaydan dolayı pişman olduğunu kaydeden Köse"Pişman olduğunu söyledi. Hatta şunu da söyledi. 'Alkollü olmasaydım muhtemelen bu suçu işlemezdim' şeklinde de açılaması oldu. Üzücü bir olay. Öncelikle bunu söylemek lazım"

"NAMUS DAVASI İDDİASI DOĞRU, ANCAK SAVCILIK TARAFINDAN ORTAYA ÇIKARILACAK"

Olayın namus olayı olduğu ve bundan dolayı cinayetin işlendiği sorusunu yanıtlayan Köse "Onunla ilgili müvekkilimin bir iddiası var. Savcılık bunu araştırıyor. Ama şimdi bunu da direk söyleyip de karşı tarafın ölen kişinin çocuklarını da rencide etmemek lazım. Savcılık bunu neyse ortaya çıkartacak. Telefon görüşmelerinden bahsetti müvekkilim. Bunlar maddi deliller. Çok rahatlıkla savcının ulaşabileceği deliller. Var evet. O durumla ilgili müvekkilimin iddiası var. Savunmasında bu geçiyor. Ancak bu savunmada geçiyor diye öyledir, ve ya geçmiyor diyerek öyle değildir anlamına gelmez. Savcılık bunu çok yönlü olarak soruşturuyor." dedi.

Savcılığa çıkan H.E. savcıya yaşananları anlattı. Alınan bilgilere göre E.'nin savcıya verdiği ifadesinde Mehmet Özdemir ile annesi H.E.’nin (60) yasak aşk yaşadıklarını iddia eden Hidayet Erçin, kendilerini yaklaşık bir yıl önce ilk kez dağlık bir alanda gördüğünü, daha sonrasında da sürekli takip ettiğini ileri sürdü. Annesinin kendi üzerine kayıtlı olan telefon hattı dışında Mehmet Özdemir adına kayıtlı başka bir telefon hattı bulundurduğunu ve o hat üzerinden görüştüklerini ileri süren zanlı, cinayet günü yaşananları da detaylı bir şekilde savcıya anlattı. Cinayet gecesi Mehmet Özdemir ile kendilerine ait marangoz atölyesi önünde karşılaştıklarını ve Özdemir’in oturdukları eve doğru baktığında “Ne bakıyorsun?” diye sorduğunu, ters cevap alınca da kavga etmeye başladıklarını söyledi. Kavga sırasında yere düştüğünü ve yaralandığını ileri süren H.E., kavgaya daha sonra ağabeyi Adem Erçin’inde dahil olduğunu, kendisinin de ruhsatlı tabancasını ateşleyince yanlışlıkla ağabeyini vurduğunu söyledi. Olay gecesi köydeki birahanede alkol aldığını ve aldığı alkolün etkisi ile Mehmet Özdemir’i öldürdüğünü ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri