Çin, Yetkililerden Varlıklarını Açıklamalarını İstedi

Pekin yönetimi, yeni atanan yetkililerden eşleri ve çocuklarının iş durumu, varlıklar ve uluslararası seyahat sicillerini açıklamasını istedi.

Pekin yönetimi, yeni atanan yetkililerden eşleri ve çocuklarının iş durumu, varlıklar ve uluslararası seyahat sicillerini açıklamasını istedi.

Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) disiplin komitesi tarafından yayınlanan yeni belgenin ülkede ayyuka çıkmış yolsuzlukla mücadelenin bir parçası olduğu belirtiliyor. Bu belgenin ayrıca kısa süre önce Pekin’de gerçekleştirilen 18. ÇKP Merkez Komitesi'nin 3. Genel Toplantısı'nda onaylanan reformların derinleştirilmesinin bir parçası olduğu da ifade ediliyor.

Devlet medyasındaki haberlere göre, kendisi Çin’de, eşleri ve çocukları yabancı ülkelere iltica etmiş olan yetkililer (Çin’de Luoguan yada ‘’çıplak yetkili’’olarak da adlandırılıyor) ülkede yolsuzluğa bulaşmış algısıyla karşı karşıya bulunuyor.

Ancak ÇKP Merkez Komitesi Parti Okulu'nda profesör olan Zhang Zhiming ise yeni kararın, doğrulama ve denetim eksikliği nedeniyle verimsiz olacağı eleştirisinde bulunuyor.

Çin Sosyal Bilimler Akademisi Siyaset Bilimi Enstitüsü direktörü Fang Ning ise Çin gibi finansal geliri, vergi ve yatırım gibi bütün vatandaşların ekonomik faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgi içeren bir platformdan yoksun olan Çin’de yetkililerin yasa dışı kazançlarını tespit etmenin uygulanamaz olacağı görüşünü dile getirdi.

Ülkenin kanayan yarası haline gelen yolsuzlukla mücadele için Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, göreve geldiği günden itibaren bu konuya ağırlık veriyor.

Son olarak Hubei Eyaleti Vali Yardımcısı Guo Youming, ‘’ciddi disiplin ihlalleri" şüphesiyle görevden alındı. Bu adımın da yolsuzlukla mücadele kapsamında atıldığı kaydediliyor.

Pekin’deki Renmin Üniversitesi öğrenci kayıt ofisinin müdürü Cai Rongsheng, yolsuzluk nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmıştı. Rüşvet soruşturması altındaki Cai’ın, Shenzhen’dan Kanada’ya kaçmaya çalışırken sınırda yakalandığı medyaya yansımıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri