Çin, Kurban Bayramı’na Bugün Merhaba Dedi

Çin’de Kurban Bayramı bugün resmen başlarken, Çinli Müslümanları bayram heyecanı sardı.Bayram namazı için sabahın erken saatlerinde dolan camilerden birisi de başkent Pekin’de Nandouya Camisi’ydi. Camide, İslam âleminin barış ve huzura...

Çin’de Kurban Bayramı bugün resmen başlarken, Çinli Müslümanları bayram heyecanı sardı.

Bayram namazı için sabahın erken saatlerinde dolan camilerden birisi de başkent Pekin’de Nandouya Camisi’ydi. Camide, İslam âleminin barış ve huzura kavuşması ve tüm dünya Müslümanları için dualar edildi. Camiyi dolduranlar arasında Pekin’de yaşayan yabancı Müslümanlar da vardı. Namazın ardından cami çevresinde kurbanlar kesildi ve camini mutfağında etler pişirildi. Bayram namazını kılan cemaat, cami çıkışında satılan bayrama has tatlılardan satın aldı.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan cami cemaatinden Liu (Muhammed Ali) adlı Çinli Müslüman, bugün Çin’de Kurban Bayramı’nın başladığını söyleyerek, Türkiye’deki Müslümanlar gibi ortak bayram duygularını paylaştıklarını belirtti. Liu, Müslümanlara ayrılıkları bir kenara bırakarak, dayanışma çağrısı da yaptı.

Öte yandan Çin İslam Derneği Başkanı Hilalüddin Chen Guangyuan, Pekin’de Kurban Bayramı dolayısıyla resepsiyon bir resepsiyon verdi. Resepsiyona Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi ve Çin Başbakan Yardımcısı Liu Yandong ile Pekin’deki Müslüman yabancı misyon temsilciliklerinden ve çeşitli çevrelerden davetliler katıldı.

Resmi rakamlara 20 milyondan fazla Müslüman’ın yaşadığı 1,4 milyar nüfuslu Çin’in bazı bölgesinde Kurban Bayramı kutlamaları dün başlamıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri