Çin Cumhurbaşbakanı Orta Asya'ya Gidiyor

Çin'in yeni Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 3-13 Eylül günleri arasında Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan'ı ziyaret edecek.

Çin'in yeni Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 3-13 Eylül günleri arasında Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan'ı ziyaret edecek.

Çin Dışişleri Bakanlığı resmi sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Xi'nin Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in davetleri üzerine bu ülkelere resmi ziyarette bulunacağı bildirildi.

Xi Jinping'in, yapacağı resmi ziyaret kapsamında Kırgız mevkidaşı Atambayev'in daveti üzerine 13 Eylül'de Bişkek'te düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü Liderler Konseyi'nin 13. zirvesine de katılacağı kaydedildi.

Yapılan yazılı açıklamanın son bölümünde ise Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in 5-6 Eylül günlerinde Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenecek G20 Zirvesi'ne de katılacağı dile getirdi.

Orta Asya ülkeleri ile Şanghay İşbirliği Örgütü'nde beraber çalışan Çin, yapılacak bu resmi ziyarete büyük önem veriyor. Orta Asya ülkeleriyle ilişkilerini geleneksel dostluk olarak gören Pekin yönetimi, düzenlenecek resmi gezi ile birlikte somut işbirliğini derinleştirmek suretiyle iki taraf arasındaki ilişkileri sürekli olarak geliştirmeye hazır olduğu dile getiriyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri