Çin, Brezilya'da Soya Üretip Dünyaya Satacak

Çinli şirketler, Afrika'da edindikleri 'ülkenin doğal kaynaklarını yerinde işleyip dışarıya pazarlama' tecrübesini Brezilya'ya taşıdı.

Çinli şirketler, Afrika'da edindikleri 'ülkenin doğal kaynaklarını yerinde işleyip dışarıya pazarlama' tecrübesini Brezilya'ya taşıdı. Ülkenin en verimli bölgelerinde binlerce hektar arazi satın alan Çinliler, işledikleri ürünleri yurtdışına taşımak için liman kuruyor.

Dünyanın en büyük tarım ülkelerinden biri olan Brezilya'da soya ve mısır üretimine başlayan Çinli şirketler, ülkede yabancılara satılabilecek toprak limitinin sınırına geldi. Brezilya'da en çok tarım üretimi yapılan bölgelerden biri olan yalnızca Bahia eyaletinde 20 bin hektar arazi alan Çin, ürünlerin depolanabileceği yerleri belirlemek için harita üzerinde alan araştırması yapıyor. Üretimin lojistik kısmını çözmek için formül arayan Çinli üreticiler, ülkenin güneyinde 400 milyon dolar yatırımla kendi limanlarını kurmaya karar verdi. Yıllık 8 milyon ton ihraç kapasitesine sahip olacak limana ek olarak kendi üretim güzergahları arasında demir yolu ağı da kuracak olan firmalar, hükümetle de anlaştı. Yerel ortaklarla birlikte çalışarak onların da üretim ve satış tecrübelerinden istifade eden Çinliler, üretilen soya ve mısırı dünyanın değişik yerlerine pazarlamayı hedefliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri