Cimnastikte olimpiyat atağı

Olimpiyatlarda cimnastik dalında başarıyı hedefleyen Türkiye, bunun için çalışmalarını sıkı tutuyor.
Minik sporcular, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün olimpiyatlara katılacak sporcu yetiştirmek amacıyla başlattığı “Olimpik Sporcu Yetiştirme Merkezi” projesi kapsamında geleceğin başarılı cimnastikçileri olabilmek için yoğun şekilde çalışıyor. Cimnastik branşı için, 2012 Londra ve 2016 Rio De Jenerio olimpiyatlarına katılma amacıyla başlatılan projede, Ankara, Antalya, İzmir, Bolu, Edirne, Erzurum, Bursa, Malatya, Adana ve İstanbul kentlerinde çalışmalarını sürdüren yaklaşık 380 sporcu olimpiyatlara katılmayı hayal ediyor. Projenin Ankara ayağında ODTÜ, Ankara Üniversitesi, Ata Spor, Hacettepe Üniversitesi ve Kartalspor kulüplerinden 27 ritmik cimnastik sporcusu yer alıyor. Artistik alanda ise Ankara Cimnastik İhtisas Spor Kulübü, Cim Cim Harikalar Gençlik Kulübü ve Eryaman Spor Kulübü’nden 6 sporcunun yanı sıra 2 sporcu da ferdi olarak olimpiyatlara hazırlanıyor.
“Olimpik sporcu yetiştirme merkezi” projesinde cimnastiğin yanı sıra atıcılık, eskrim, kano, kürek ve yüzme branşları da yer alıyor. Geleceğin cimnastikçilerini bünyesinde bulunduran kulüplerden Ataspor’da antrenör Emel Yavan, yaptığı açıklamada, bu proje sayesinde olimpiyatlarda başarıyı yakalayacak cimnastikçileri yetiştirme fırsatını yakaladıklarını kaydetti. Projenin geçen yıl ağustos ayında başladığını belirten Yavan, “Projenin cimnastik ayağında çalışmalar hızla sürüyor. Projeye katılan sporcularımız 3 ayda bir sürekli olarak kontrolden geçiyor. Burada amaç, çocuklarımızın çalışmaları sonucunda ne kadar yol kat ettiğini ve ne kadar gelişme sağladığını görebilmek. İlk kontrol için İzmir’e gittik. İkinci kontrolümüz ise yine bu şehirde olacak. Bu kontroller sayesinde çocuklarımız fiziksel olarak hazır halde tutabiliyoruz” dedi.
ASIL HEDEF 2016 OLİMPİYATLARI
Ata Spor Kulübü Antrenörü Emel Yavan, çalışmalarını sürdürdükleri çocuklardan 2012’de başarı beklediklerini, ancak asıl olarak 2016 Yaz Olimpiyatları’nı hedeflediklerini söyledi. Türkiye’nin cimnastikte 2012 Londra Olimpiyatları’nda başarılı olacağına inandığını belirten Yavan, “2016 yılında düzenlenecek olimpiyatlarda çok daha başarılı sonuçlar alacağımızı umuyorum. Bu proje sayesinde çok küçük yaşta cimnastikle tanışan çocuklarımızın, başarı olacağını düşünüyorum” dedi. Proje sayesinde çalışma saatlerinin fazlalaştığını kaydeden Emel Yavan, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Fakat sıkıntılarımız hala tam anlamıyla bitmiş değil. Çocuklarımızın hepsi öğrenci. Antrenman için ancak okul bitiminde gelebiliyorlar. Dolayısıyla akşam geç saatlere kadar çalışma yapmamız gerekiyor. Bu çocukların ertesi gün yine okulları olduğu için, antrenmanları fazla uzatamıyoruz. Buna çözüm bulabilirsek ve burada bizlere verilen çalışma sistemi değişirse kesinlikle daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Biz burada artistik ve ritmik olarak beraber çalışıyoruz. Ayrı bir salonumuz yok. Cimnastikte uzmanlaşmış diğer ülkelerden işin başındaki isimleri getirip, bu projenin kapsamının nasıl yürüyeceğini, olimpiyatlara bu dalda bir sporcu yetiştirirken neler yapılması gerektiğini danışmak lazım.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri