Çimen: Görevimiz şampiyon yapmak

37 kişilik yönetim kurulunun Torku Selçuk Üniversitesi’ni Beko Basketbol Ligi’ne çıkarmayı vazife edindiğine dikkat çeken Başkan Vekili Zeki Çimen, 2010-2011 sezonu çok zor geçecek.
Takımlar bir taraftan Play-Off’a adını yazdırma diğer yandan ligde kalma mücadelesi verecek. Bizim de öncelikli hedefimiz 26 Mart’ta başlayacak Play-Offlar’da yer almak dedi
Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi B Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi’nde yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Dün tek idman yapan sarı-mavili ekip hazırlıklarını bugün sabah ve akşam Başantrenör Ayhan Kalyoncu yönetiminde yapacağı çalışmalarla sürdürecek. 16 Ekim’de başlayacak olan yeni sezona en hazır şekilde girmek için çalışmalarını sürdüren temsilcimizde Başkanvekili Zeki Çimen, Torku Selçuk Üniversitesi’ni hak ettiği Beko Basketbol Ligi’ne çıkarma adına gerekli tüm adımların atılacağını ve teknik heyetten talep gelmesi durumunda önümüzdeki günlerde bir transfer daha yapabileceklerinin altını çizdi. Torku Selçuk Üniversitesi Onur Kurulu Üyesi ve aynı zamanda eski Konyaspor Kulüp Başkanı Mehmet Köseoğlu ile Basın ve Medya Sorumlusu Recep Çınar ile birlikte takımın son durumu hakkında değerlendirmelerde  bulunan Başkan Vekili Zeki Çimen, “Torku Selçuk Üniversitesi’ni Beko Basketbol Ligi’ne çıkarmak için zorlu bir yolculuğa adım attık. Deyim yerindeyse yönetimdeki 37 arkadaşımızla birlikte şampiyonluğu vazife edindik. Kolay olmayacak ancak; şehrin diğer dinamikleri ve güçlü kadromuzla bunu başaracağız. İyi bir kadro kurduğumuza inanıyoruz. Eğer hocamızın bir transfer talebi olursa bunu da yerine getiririz. Basketbol severler rahat olsun bu sezon Beko Basketbol Ligi’ne yükseleceğiz” dedi.
Ligde çok çetin bir mücadelenin de yaşanacağına dikkat çeken Çimen, açıklamalarına şöyle devam etti: “Beko Basketbol Ligi’ne çıkmak isteyen takım sayısı çok fazla. Bu sezon 24 takımlı son sene. Bundan sonra kademeli olarak takım sayısında düşüş olacak. Bu nedenle 2010-2011 sezonu çok zor geçecek. Takımların bir taraftan Play-Off’a adını yazdırma diğer yandan ligde kalma mücadelesi çok çekişmeli geçecek. A ve B grubundaki ilk sekiz takım Play Off’da mücadele edecek ve 9.sırada olan takımlar EBBL takımlarıyla Play Out oynayacaklar. Bunun için tüm takımların öncelikli hedefi ilk 8’e girmek olacak. Torku Selçuk Üniversitesi olarak bizim de öncelikli hedefimiz 22 hafta sürecek normal sezonu başarılı bir şekilde tamamlayıp adımımızı 26 Mart’ta başlayacak Play-Off’a yazdırmak. Bunu da başaracak güce sahibiz”
Torku Selçuk Üniversitesi Kulübü Sosyal İşlerden sorumlu As Başkanı Hasan Özdemir ve Kulüp Onur Kurulu üyesi Ali Yeğin Konya’nın her alanda olduğu gibi basketbolda da yeri 1. Lig’dir. Bu hedefe ulaşma adına yönetim, teknik kadro ve oyuncular gönül birliği yaptık. Birbirinden zorlu rakiplerimiz var; ancak her türlü zorluğun üstesinden gelecek güçteyiz dediler. Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi B Grubunda mücadele edecek olan temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi’nde yeni sezon hazırlıkları hız kesmeden sürüyor. Baş antrenör Ayhan Kalyoncu yönetiminde günde çift idmanla hazırlıklarını sürdüren Sarı-mavililer sabahları kondisyon akşamları ise taktik çalışmalar gerçekleştiriyor.
Kulübü Sosyal İşlerden sorumlu As Başkanı Hasan Özdemir ve Kulüp Onur Kurulu üyesi Ali Yeğin yaptıkları ortak açıklamada “Ligde bu sezon çok zorlu bir yarış olacak. Yer aldığımız B Grubu?nda iddialı takım sayısı fazla. Edindiğimiz bilgiler ışığında rakiplerimiz güçlü kadrolar oluşturdu. Ankara takımları TED Kolejliler ve Hacettepe Üniversitesi her zaman için zorlu rakip olmuşlardır ve zirveyi hedeflerler. Yine basketbolun köklü kulüplerinden İTÜ ve Beykoz gibi takımlar, bu sezon iddialı kadrolar kuran Gaziantep Büyükşehir ve Kepez Belediyesi zirve yarışında ciddi rakiplerimiz olacak. Grubumuzun diğer takımları Tenis Eskrim Dağcılık, Akhisar Belediyesi, İstanbulspor, Gelişim Koleji ve Başakşehir?de asla yabana atılacak takımlar değil. Ligin zor geçeceği ortada. Torku Selçuk Üniversitesi olarak biz her türlü güçlüğün üstesinden gelecek yapıdayız. 37 kişilik güçlü bir yönetimimiz, işini seven ve ligi çok iyi tanıyan hocamız ve en önemlisi bizim kadar iddialı olan gerçekten güçlü bir takımımız var. Birlik ve beraberlikle, Konya şehrinin de gücünü arkasına alarak bu sezon hasreti dindireceğiz. Konya’nın ve Selçuk Üniversitesi’nin yeri her alanda olduğu gibi 1. Ligdir. 2 yıllık aradan sonra yeniden layık olduğumuz Beko Basketbol Ligine yükseleceğimize inanıyoruz. Bu noktada tüm ekip gönül birliği yaptı” dediler.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri