CİLT LEKELERİNE İYİ GELEN DOĞAL ÇÖZÜMLER

CİLT LEKELERİNE İYİ GELEN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Bazılarımız doğuştan şanssız olur. Cilt yapısı o kadar hassastır ki, güneş gördüğünde hemen lekeler oluşabilir. Bazıların da ise ergenlik sivilceleri diğerlerine göre fazlasıyla çıkabilir. Tam aksi olarak gerçekten güzel pürüzsüz cilde sahip olanlar da vardır. Peki, cildimizin pürüzsüz olabilmesi ve lekelerden kurtulmak için neler yapabiliriz? için doğal çözümleri sizler için bir kısmını derledik.

Leke Giderici Maske

Bir kaba,3 damla limon suyu,1 çay kaşığı karbonat, biraz yoğurt ve bir çay kaşığı zeytin yağı koyup iyice karıştırın. Gözünüze ve dudaklarınıza sürmeden yüzünüze uygulayın. Beş dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü iyice durulayın. Gerildiğini hissedeceksiniz. Hafta da bir kez bu işlemi yapmanız sizin için yeterli olacaktır.

Havuç Maskesi

Belki artık klasik haline gelmiş olabilir. Fakat havuç maskesi diğer maskelere göre çözüm olarak gerçekten faydalı bir uygulamadır. 1 kase havuç püresi ve durulama işlemi için süt bulundurmanız yeterli olacaktır. Yüzünüze uyguladığınız maske 20 dakikadan az durmamalıdır. Sonrasın da süt ile durulayarak yüzünüzün ferahladığını hissedebilirsiniz.

Buhar Banyosu

En çok bilinenler arasında buhar banyosu da var. Lekeleriniz için oldukça iyi bir çözüm olan buhar banyosunu evinizde kolaylıkla deneyebilirsiniz. Bir tencere içinde suyu kaynatıp yüzünüzü buhara doğru tutun. Cildiniz iyice yumuşadıktan sonra temizleyin. Tırnaklarınızla kesinlikle müdahale etmemelisiniz. Aksi takdirde kalıcı izler bırakabilirsiniz. Cildinizi temizledikten sonra mutlaka yüzünüzü soğuk suyla yıkayın. Böylece yüzünüzü iyice temizlemiş olacaksınız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri