Çikolata müzesiyle Bodrum'da turizme hizmet ediyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde tanınmış kişilerin ve turistik yerlerin çikolatadan yapılan heykellerinin yer aldığı müze, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Milas-Bodrum kara yolu güzergahında bir alışveriş merkezinde bulunan çikolata müzesi, makine mühendisi Onurcan Köksal ve 2014 Belçika Çikolata Şampiyonu Türk asıllı Belçika vatandaşı Mesut Kırımlı tarafından Kovid-19 salgın sürecinde kuruldu.

Yaklaşık 700 metrekarelik alanda yer alan müzede 7 ton çikolatadan Atatürk büstü başta olmak üzere, Bodrum Kalesi, Milas Baltalı Kapı, İztuzu Plajı, Halikarnas Mozolesi gibi birçok tarihi ve turistik alanların çikolatadan minyatür heykelleri bulunuyor.

Müzede "Halikarnas Balıkçısı" mahlaslı Cevat Şakir Kabaağaçlı, Zeki Müren, Kartal Tibet, Can Yücel, Barış Akarsu, Erman Toroğlu ve Seda Sayan'ın da olduğu birçok tanınmış kişiye ait çikolatadan portreler de sergileniyor.

Müze sahibi Onurcan Köksal, AA muhabirine, Bodrum, Safranbolu, Bursa ve Samsun olmak üzere 4 şubelerinin olduğunu, Bodrum ve Milas başta olmak üzere Muğla'nın 13 ilçesine ait tarihi yapıları çikolatadan sanat eserine dönüştürdüklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri