Cihanbeyli'nin çehresi değişiyor

Yaklaşık 4 bin 109 kilometrekarelik yüzölçümüyle Türkiye'nin en büyük ilçesi konumunda bulunan Cihanbeyli'nin çehresi büyük projelerle değişiyor.

Cihanbeyli, yatırımcıların da dikkatini çekiyor.  Şehir merkezine 1, başkent Ankara'ya ise 1 buçuk saatlik bir uzaklıkta bulunan Cihanbeyli'de gözle görülür bir değişim yaşanıyor. Yüzölçümü ve sahip olduğu düz arazi yapısıyla tuzun ve ekmeğin başkenti olarak da bilinen ilçede, Cihanbeyli Belediyesi ciddi projeleri bir bir hayata geçiriyor. Sahip olduğu yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle yatırımcının dikkatini çeken Cihanbeyli'nin görünümü projelerle değişiyor. İlçenin otogar binası yenilendi, Ankara Yolu'nun kenarında güzel bir park yapıldı. Kent Park, Hanımlar Lokali, Cihanbeyler Konağı da ilçeye kazandırılıyor. İlçeye bağlanan mahallelerde yol ve kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. İlçeye bir kültür ve kongre merkezi kazandırılması için de girişimler başladı. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde göreve gelen Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, 1,5 yılın değerlendirmesini yaptı. Seçimden önce halka verdiklerini sözleri tuttuklarını belirten Kale, ilçenin hak ettiği yere gelmesi için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Mobil belediyeciliği hayata geçirdiklerini ve sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini ifade eden Kale, "Cihanbeyler Konağı ve Kent Park’ın inşaatları devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda tesisimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. İlçemiz için iyi bir sosyal hizmet alanı olacaktır" diye konuştu. Kent Park’ın Cihanbeyli’nin simge eserlerinden biri olacağını dile getiren Başkan Kale, “İlçemizde yeşil alan çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Yeşille bütünleşen bir Cihanbeyli oluşturmayı hedefliyoruz. İlçeye daha modern bir görünüm kazandırmak, yeşille iç içe bir Cihanbeyli oluşturmak için ekiplerimiz hummalı bir çalışma içerisinde. Yaklaşık 115 bin metrekarelik alana yapılan ve 28 taşra ilçemizin en büyük Kent Parkı’nı inşallah en kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" sözlerini kullandı.

GENÇLİK MERKEZİ HIZLA YAPILIYOR

Cihanbeyli Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından ilçeye yapılacak olan Gençlik Merkezi’nin inşaatına başlandı. İlçede büyük bir eksikliği giderecek olan Gençlik Merkezi, yıkılan eski Anadolu Lisesi binasının arazisine yapılıyor. Gençlerin eğitsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerine fırsat vererek topluma aktif bireyler olarak katılmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Mehmet Kale, “Bizim vermiş olduğumuz sözlerden birisi de Gençlerimize Gençlik Merkezimizi kazandırmaktı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile girişimlerimiz sonucu ilçemize kazandırıyoruz. Merkezimiz Cihanbeylili gençlerimiz için sohbet ve muhabbet ortamının sağlanacağı bir sosyalleşme zemini hazırlayacak. Serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirecekleri güzel bir esere kavuşacaklar. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri