Cihanbeyli ve çevresinde ilginç detaylar

29 Mart Yerel Seçimleri, ilginç siyasal göstergeleriyle geride kaldı. Konyanın taşra ilçelerinde ve beldelerinde manidar sonuçlar çıktı.
Oldukça renkli bir sosyal dokunun bulunduğu ve bu bölge kökenli 5 milletvekilinin bulunduğu (AKP milletvekilleri Özkan Öksüz, Mustafa Kabakçı, Ali Öztürk, Ayşe Türkmenoğlu ve CHP Milletvekili Atilla Kart) Kulu, Cihanbeyli, Altınekin üçgeninde çekişmeli bir yarışın artından sürpriz sonuçlarla karşılaşıldı. Kulu’da geçen dönemde de Belediye Başkanlığı yapan Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Ahmet Yıldız, kıran kırana geçen yarışta 169 oy farkla seçimi kazanmıştı. Ahmet Yıldız 3 bin 990 oy alırken, MHP adayı Orhan Yüksel 3 bin 819 oy almıştı.
TAVŞANÇALI’DA GİDİP-GELEN SEÇİM
Kulu’nun önemli beldesi Tavşançalı’da seçim sonucu iki aday arasında gidip geldi. Önce AK Parti Adayı Bekir Demirtaş’ın 400 oya yakın farkla kazandığı haberi geldi, daha sonra ise CHP adayı Hüseyin Baysal’ın 12 oy farkla kazandığı ortaya çıktı. İlçe Seçim Kurulu itirazlar üzerine oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Yapılan sayımda CHP adayı bu defa 13 oy farkla seçimi kazandı. Son sayıma göre; CHP adayı bin 278 oy alırken AKP adayı bin 265 oy aldı. Yüksek Seçim Kurulu ikinci sayımın ardından seçimin iptal estiğini reddederek Hüseyin Baysal’ın kazandığını ilan etti. CHP adayı Hüseyin Baysal, önceki gün mazbatasını alarak görevine resmen başladı.
CİHANBEYLİ’DE AKRABALAR ARASI YARIŞ
Konya’nın ilçelerine bakıldığında en ilginç sürprizlerden birisi Cihanbeyli ilçesinde ilk defa MHP adayının seçimi kazanmasıydı. MHP adayı Mehmet Ali Önal 3 bin 217 (yüzde 37,96), AKP adayı Mehmet Güzel 2 bin 939 (yüzde 34,68), CHP adayı Kemal Önal 2 bin 225 (yüzde 26,25) oranında oy almıştı. MHP ve CHP adayları arasındaki yarış akrabalık bağı nedeniyle daha da ilginçti. Zira MHP adayı Mehmet Önal ve CHP adayı Kemal Önal amca çocuklarıydı. MHP adayı Mehmet Ali Önal’ın ilçede sevilen bir doktor olmasının seçim sonucuna etki ettiği belirtildi. Cihanbeyli’nin eski Belediye Başkanı Nuri Ünalan’ın da akrabası olan Mehmet Ali Önal’ı seçim sürecinde desteklediği belirtiliyor.
ALİ ÖZTÜRK, BELDESİNDE KARDEŞİYLE KAYBETTİ!
Cihanbeyli’nin Yeniceoba beldesinde yarışta Adalet ve Kalkınma Partisi Adayı İlyas Kara yarışı kazanırken, Taşpınar beldesinde siyasal kulislerde de yer tutan ilginç bir sonuç ortaya çıktı. Taşpınar’da Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Ali Öztürk’ün kardeşi ve önceki dönemin belediye Başkanı Hulusi Öztürk seçimi kaybetti. Taşpınar’ın yeni belediye başkanı MHP adayı Mehmet Taşpınar olurken, Milletvekili Öztürk’ün beldesinde seçim kaybetmesi dikkate değer netice olarak yorumlandı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri