Cihan, Saldırılara Rağmen Seçim Yarışını Önde Götürüyor

Cihan Haber ajansı, sandık başı engellemelere ve yoğun siber saldırılara rağmen seçim yarışını önde götürüyor. Saat 20.41 itibarıyla Cihan Haber Ajansı, sandıkların yüzde 95,1'ini açıklarken, rakip ajans aynı saat itibarıyla yüzde...

Cihan Haber ajansı, sandık başı engellemelere ve yoğun siber saldırılara rağmen seçim yarışını önde götürüyor. Saat 20.41 itibarıyla Cihan Haber Ajansı, sandıkların yüzde 95,1'ini açıklarken, rakip ajans aynı saat itibarıyla yüzde 93,79'da kaldı.

Seçimi 70 bin kişiyle takip eden Cihan ekibi, sandık başında yoğun engellemelere maruz kalırken, aynı zamanda ajansın bilgi işlem sistemine de yoğun siber saldırılar devam ediyor. Geçtiğimiz 30 Mart yerel seçimlerinde Cihan internet sitesi ve şirket internet sağlayıcılarına düzenlenen siber saldırının bir benzeri cumhurbaşkanlığı seçiminde de düzenleniyor. Çoğu yurtdışı kaynaklı yüzbinlerce bilgisayardan yapılan "Ddos" saldırılarıyla, ajansın veri iletişimine darbe vurulmak isteniyor. Ancak Cihan, aldığı tedbirlerle bu engellemeleri önemli oranda aşarak rakip ajansın önüne geçmeyi başardı.

CİHAN SON 7 SEÇİMDİR EN İYİ SEÇİM ÇALIŞMASI YAPAN AJANS OLDU

Seçim sonuçlarını hızlı ve doğru verme konusunda Türkiye'de tek marka haline gelen Cihan Haber Ajansı'nın başarılı performansı, seçim güvenliğine ve Türk demokrasisine büyük katkı sağlıyor. Cihan Haber Ajansı, bugüne kadar 7 seçim organizasyonu gerçekleştirdi. Her seçimde başarı çıtasını yükseltti. Seçimlerin demokratik ve şaibesiz bir şekilde geçmesine büyük katkı sağlayarak toplumun her kesiminden övgü aldı.

Cihan, son seçim sonuçlarını en doğru ve hızlı şekilde kamuoyuna duyurmak için üç aydır hummalı bir çalışma yürütüyor. Daha önceki 7 seçimden başarıyla çıkan Cihan, aldığı verileri birçok medya kuruluşunun ekranlarına yansıtıyor.

SALDIRILAR ÖNCEDEN HABER VERİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı seçiminden önce de Cihan'ın seçimlerdeki çalışmalarının engellenmek istenmiş İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile 81 il emniyet müdürüne şifahi talimat verdiği öğrenilmişti. Alınan bilgilere göre, ajans çalışanlarının cumhurbaşkanı seçimlerinde 'oy kullanılan okullara yaklaştırılmaması, elden gelen tüm zorluğun çıkarılması' için 81 ildeki bütün emniyet teşkilatına emir verildiği ortaya çıkmıştı. Bu plana karşı siyasilerden sert tepki gelmişti.

Cihan sistemine son iki seçimde yüzbinlerce bilgisayarla düzenlenen siber saldırıların boyutunun ise “dünya çapında” olduğu belirtiliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri