Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara'da yapımı tamamlanan okulların toplu açılış törenine katılacak. Ardından Pursaklar Kız Meslek ve Teknik Anadolu...

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara'da yapımı tamamlanan okulların toplu açılış törenine katılacak. Ardından Pursaklar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret edecek Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda sırasıyla Finlandiya Eski Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari ve Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, Çin Komünist Partisi Merkezi Politbüro Üyesi Meng Jianzhu ve Mali Ulusal Meclis Başkanı İssiaka Sidibe’yi kabul edecek. (10.30-12.00-13.30-16.30-17.30-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Filipinler’deki temaslarını tamamlayarak Türkiye’ye hareket edecek. (Manila)

POLİTİKA

- TBMM’de MHP, HDP ve CHP grup toplantıları yapılacak. (10.30-12.30-13.30-Ankara)

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Rixos Otel’de 3. Bilişim Teknolojileri Standardları Konferansı’na katılacak. (09.30-Ankara)

- AB Bakanı Volkan Bozkır, Koç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’u ardından Açık Toplum Vakfı Genel Sekreteri Gökçe Tüylüoğlu ile Danışma Kurulu Başkanı Murat Sungar’ı bakanlıkta kabul edecek. Volkan Bozkır, Letonya Büyükelçiliğindeki Milli Gün Resepsiyonuna katılacak. (10.30-11.00-13.30-Ankara)

- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile AB Bakanı Volkan Bozkır, Sanayi Bakanlığında ‘ortak tutum ve işbirliği protokolü’ imzalayacak. (12.00-Ankara)

- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bakanlık makamında İsveç İskan ve Kentsel Gelişim Bakanı ile görüşecek. (13.00-Ankara)

- TBMM Soma Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, Ermenek'teki maden faciası konusunda kamu kurumlarını ve uzmanları dinleyecek. (14.30-Ankara)

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçeleri görüşülecek. (10.00-Ankara)

EKONOMİ

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılı ‘Girişimlerde Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’nı açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) eylül ayı ‘Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Kredi Borcu’ verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- İspanya'da Ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) Filistin devletinin tanınması için meclise sunduğu teklif görüşülecek. (Madrid)

- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri üzerine yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

GÜNCEL

- Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği’nde ’18 Kasım Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü’ dolayısıyla basın toplantısı yapılacak. (11.00- İstanbul)

- Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Toplum Gönüllüleri Vakfı, gençliğin karşılaştığı sorunlar, istatistikler ve beklentileri Taksim Elit World Otel’de düzenlenecek basın toplantısıyla açıklayacak. (11.00- İstanbul)

-Avrasya ülkeleri barolarının başkanları Adana Barosu’nun organizasyonuyla Adana’da bir araya geliyor. Seyhan Oteli’ndeki toplantıda son gelişmeler değerlendirilirken, barolar arasında yapılacak işbirlikleri de konuşulacak. (14.00-Adana)

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Şanlıurfa)

SPOR

- Bakü 2015 Avrupa Oyunları’nın tanıtım toplantısı yapılacak. (10.00-İstanbul)

- Daşarüşşafa Spor Kulübü’nün 100. Yılı kutlanacak. (19.00-İstanbul)

- Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam adına yaptırılan spor tesislerinin açılışı yapılacak. (11.00-Bursa)

- Ligin 10. haftasında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Bursaspor, taraftara açık antrenman gerçekleştirecek. (16.30-Bursa)

- Spor Toto Süper Lig takımlarının hafta sonuna yönelik çalışmaları takip edilecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri