Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Conrad Otel'de düzenlenen '1. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanış oturumuna katılacak. (11.00- İstanbul) - TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,...

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Conrad Otel'de düzenlenen '1. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanış oturumuna katılacak. (11.00- İstanbul)

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, IV. Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Toplulukları Medya Forumu açılış törenine katılacak. (Girne)

- Avustralya’nın ev sahipliği yaptığı G-20 Zirvesi başlıyor. Zirvede Türkiye’yi Başbakan Ahmet Davutoğlu temsil ediyor. (Brisbane)

POLİTİKA

- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun’da bazı toplantılara katılacak. Temaslarına sivil toplum kurulu temsilcilerinin katılımıyla Jasmin Otel’deki kahvaltıyla başlayacak Kılıçdaroğlu, Giresun Spor Salonu’ndaki bölge toplantısında partilileri hitap edecek. Belediye Nikah Salonu’nda ziraatçılar ile bir araya gelecek Kılıçdaroğlu, daha sonra uçakla Ankara’ya dönmek için Trabzon’a geçecek. (09.00-10.30-13.30-Giresun)

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu Yerel Yönetimler Akademisi etkinliğinde “Türkiye’nin Jeopolitik Konumundaki Değişim ve Etkileri” konusunda konuşma yapacak. (11.30-Bursa)

- Bahçeşehir Üniversitesi siyaset okulunun davetlisi olarak Bursa'ya gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici basın toplantısı düzenliyor. (11.00-Bursa)

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kocaeli’nde. Yıldız, Ticaret Odası’nı ziyaret ettikten sonra, partisinin Kartepe İlçe Kongresi’ne katılacak. (12.00-14.00-Kocaeli)

- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bazı temaslarda bulunmak üzere Hatay'a geliyor. Mobilyacılar Sitesi alanında inceleme yapacak olan Bakan Işık, akşam sanayici ve işadamları ile yemekte buluşacak. (11.00 -19.00- Antakya)

DÜNYA

- KKTC'nin 31. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Başkent Lefkoşa'da bulunan Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda resmi geçit töreni düzenlenecek. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katılacak. (Lefkoşa)

GÜNCEL

- İstanbul’da 15 Kasım 2003 tarihinde sinagoglara yönelik saldırıların yıl dönümü nedeniyle Beyoğlu’nda anma töreni düzenlenecek. (09.30- İstanbul)

- Mersin'de, 5. Uluslararası Narenciye Festivali gerçekleştirilecek. (11.00-Mersin)

- Tanrıkulu: Türkiye, 90'lı yıllarda yaşamadığı başka bir iç çatışma ortamını yaşayabilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, son dönemde Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan infazları hatırlatarak Türkiye'nin 1990'lı yıllarda yaşamadığı başka bir iç çatışma ortamını yaşayabileceğine dikkat çekti. 90'lı yıllarda örgütle ile asker veya polisin çatıştığını belirten Tanrıkulu, ama halkın birbiriyle çatışmasının söz konusu olmadığını, terörle sokakta karşı karşıya gelinmediğini ifade etti. Çözüm sürecinin toplumda büyük bir barış beklentisi oluşturduğunu dile getiren Tanrıkulu, "Ancak herhangi bir adım atılmayınca ve topluma bilgi verilmeyince, süreç meşru bir zeminde yani Meclis'te yürümeyince de böyle ağır bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Eğer bu beklenti boşa çıkarsa Türkiye'yi başka bir çatışma ortamı bekliyor. O nedenle biran evvel hükümetin aklını başına toplaması lazım. Bu kibrinden vazgeçmesi lazım." dedi. (Özel-Ankara)

SPOR

- A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Fatih Terim ve bir oyuncu Kazakistan maçıyla ilgili basın toplantısı yapacak. Ay yıldızlı ekip son çalışmasını da yapacak, (12.00-12.30-İstanbul)

- Kazakistan Milli Takımı İstanbul'a gelecek. (13.10-İstanbul)

- Kazakistan Milli Takımı Teknik direktörü Yuri Kraznozhan basın toplantısı yapacak. Konuk ekip son çalışmasını da maçın oynanacağı TT Arena Stadı'nda yapacak. (18.30-19.00-İstanbul)

- Beşiktaş Kulübü Olağan Divan Kurulu toplantısı Ceylan Otel'de yapılacak. (10.30-İstanbul)

- Bursaspor ile Balıkesirspor Özlüce Tesisleri'nde hazırlık maçı oynayacak. (14.30-Bursa)

- İzmir'deki 6 takım, acilen 2 stat yapılması, Alsancak ve Atatürk statlarının revize edilmesi için eylem düzenleyecek. (İzmir) CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri