Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çnkaya Köşkü’nde sırasıyla MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Péter Szijjártó’yu kabul...

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çnkaya Köşkü’nde sırasıyla MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Péter Szijjártó’yu kabul edecek. (12.30-16.00-17.00-Ankara)

POLİTİKA

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçe ve Sayıştay raporları görüşülecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız komisyona bilgi verecek. (10.00-14.00-Ankara)

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak. (10.00-Ankara)

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Kolin Holding önünde düzenlenecek protestoya katılacak. (13.00- İstanbul)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Pakistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat’ı bakanlıkta kabul edecek. (11.00-Ankara)

- TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonunda Toplu Konut İdareleri Başkanlığı’nın (TOKİ) 2011 ve 2012 yılları görüşülecek. (10.30-Ankara)

- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, organ bağışı haftası kapsamında düzenlenen ‘Her Bağış Yeni Bir Umuttur’ etkinliğine katılacak. (11.00- İstanbul)

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, genişletme çalışmaları yapılan Atatürk Havalimanı’nda incelemelerde bulunacak. (11.00- İstanbul)

EKONOMİ

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına katılacak. (11.00- İstanbul)

- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) eylül ayı ‘Ödemeler Dengesi İstatistikleri’ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

- DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği, hükümetin açıkladığı ‘iş güvenliği eylem paketi’ne ilişkin DİSK Genel Merkezi’nde değerlendirmelerde bulunacak. (13.00- İstanbul)

- Sıfır otomobil kampanyalarına rağmen ikinci el otomobile talep arttı. Uzun vadeli faizsiz kredi kampanyalarına rağmen sıfır otomobil satışları düşerken, ikinci el piyasası hareketli günler yaşıyor. Otomobil satıcıları, vatandaşların son günlerde ikinci el araçlara ilgisinin arttığını söylüyor. En fazla, 15-20 bin TL arasındaki araçlar rağbet görüyor. (Bursa)

DÜNYA

- ABD, NATO tarafından Rus birliklerinin Ukrayna'ya girdiğinin bildirilmesi ardından Rusya'yı, Ukrayna'daki ateşkes anlaşmasının altını oymakla suçladı. Gelişmeler takip ediliyor. (Kiev, Moskova)

- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşecek.

- İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Azerbaycan Milli Meclisinde konuşma yapacak. (Bakü)

- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri üzerine yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- Irak ve Suriye'de ki IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

GÜNCEL

- Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden kazası ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Karaman)

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Şanlıurfa)

- Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin dozer ve kamyonlarıyla düzleyip, bitkisel materyali yok ettiği Nilüfer ilçesinin Ürünlü köyünde, Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Grubu, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Ürünlü Mahallesi Muhtarlığı, Ürünlü Kadın Derneği eylem yapacak. (11.30-Bursa)

- Aksu Deresi’ne kurulmak istenen Balkaya regülatörü ve HES'e karşı köylüler Doğader ile birlikte eylem yapacak. (13.30-Bursa)

SPOR

- A Milli Futbol Takımı, Kazakistan ile oynayacağı EURO2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu maçının hazırlıklarına yapacağı antrenmanla başlayacak. (12.30-Riva)

- Vadofane İstanbul Maratonu, EXPO Fuar Açılışı, Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katılımıyla Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacak. (10.30-İstanbul)

- Fenerbahçe, Süper Lig’in 10. Haftasında oynayacağı Bursaspor maçının hazırlıklarına yapacağı antrenmanla devam edecek. (11.00-İstanbul)

- Bursaspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını yapacağı antrenmanla sürdürecek. (16.00-Bursa)

- Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri