Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Tarabya Otel’de Türkiye İş Kadınları Derneği 10. kuruluş yıldönümü yemeğine katılacak. (18.00 - İstanbul)-Başbakan Ahmet Davutoğlu Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesindeki aşure etkinliğine...

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Tarabya Otel’de Türkiye İş Kadınları Derneği 10. kuruluş yıldönümü yemeğine katılacak. (18.00 - İstanbul)

-Başbakan Ahmet Davutoğlu Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesindeki aşure etkinliğine ardından, AK Parti Üsküdar ve Küçükçekmece ilçe kongreleri ile Haliç Kongre Merkezi’nde DEİK Genel Kurulu’na katılacak. (11.30 - 15.00 - 17.00 - 19.00 - Nevşehir / İstanbul)

POLİTİKA

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şahkulu Sultan Dergahı ve Karacaahmet Sultan Dergahı’nı ziyaret edip aşure ve lokma dağıtımına katılacak. (12.30 - 13.00 - İstanbul)

-Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MÜSİAD Bursa şubesinin yeni hizmet binasının açılışına katılacak. Bursa Çerkes Derneği’nin düzenlediği 'Kafkas Diasporası 8. Yılın En İyileri' ödül törenine iştirak edecek. (13.00 - 20.00 - Bursa)

-Bursa’da düzenlenen 'Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantıları' devam ediyor. Toplantının sabah ki oturumuna Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, öğleden sonraki bölümüne ise Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ile İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş katılacak. (10.00 - 14.30 - Bursa)

-(ÖZEL)‘Eski ile yeni Türkiye'yi ayırt edecek olan Milli Siyaset Belgesi, kırmızı çizgilerin olup olmadığıdır’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, 'Eski Türkiye-Yeni Türkiye' lafının Türkiye'de siyaseten söylenmiş en büyük yalan olduğunu belirterek Cumhuriyet tarihinde bu kadar büyük yalanı kimsenin söylemediğini ifade etti. AK Parti iktidarının eski vesayetçileri iktidardan uzaklaştırdığını, kendilerinin bu tarafta aynen milli siyaset belgesini, kırmızı çizgileri koyduklarını dile getiren Bekaroğlu, "Burda önemli olan, eski ve yeni Türkiye'yi ayırt edecek olan milli siyaset belgesinin, kırmızı çizgilerin olup olmadığıdır. Neyin milli siyaset belgesine giriyor girmiyor olması değildir. Varsa böyle bir şey, mevcut hukuk sisteminin dışında siz tehlikeler ortaya koyup daha sonra yurttaşlarınıza karşı hukuku ona öyle bunu bu şekilde işletecekseniz ki eski Türkiye'de bunlar vardı, şimdi aynı şeyi bunlar yapıyorlar. Sadece bu örnek bile Erdoğan'ın oluşturduğu şeyin bir algı yönetimi olduğu, büyük bir yalan olduğudur." dedi.

EKONOMİ

-Boydak Holding Mobilya Grubu Bursa’da yeni İstikbal ve Bellona mağazalarını açacak. Açılışa Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Boydak Holding CEO’su ve İstikbal Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak da katılacak. (14.30 - Bursa)

DÜNYA

-Avrupa Birliği, Adalet, Dışişleri ve İçişleri Bakanlarının katılımıyla Reform Eylem Grubu (REG) Toplantısı gerçekleştirilecek. (10.00 – Ankara)

- Çin, 2008 Pekin Olimpiyatları’ndan sonraki en büyük organizasyonu olan Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü (APEC) Zirvesinde üst düzey yetkililerin toplantıları devam ediyor. (Pekin)

- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri üzerine yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

GÜNCEL

- 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapılarını bugün TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıyor.(12.00 - İstanbul)

-Karaman’daki maden kazası ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Karaman)

SPOR

- Beşiktaş taraftarı, Türkiye Futbol Federasyonu'nu İstinye'de protesto edecek. (14.00 - İstanbul)

- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Fenerbahçe Spor Okulları temsilcileriyle gerçekleştireceği görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyecek. (14.00 - İstanbul)

- Fenerbahçe, Süper Lig'de Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Çaykur Rizespor'la karşı karşıya gelecek. (20.30 - İstanbul)

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri