Cihan Haber Ajansı Gündemi

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü’nde Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El Caferi’yi kabul edecek ardından Muhafız Alayı'nı ziyaret edecek sonrasında ise Esenboğa Havalimanı’ndan Türkmenistan'a hareket edecek. (11.00...

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü’nde Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El Caferi’yi kabul edecek ardından Muhafız Alayı'nı ziyaret edecek sonrasında ise Esenboğa Havalimanı’ndan Türkmenistan'a hareket edecek. (11.00 - 12.30 - 14.00 - Ankara)

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un davetlisi olarak bu ülkeye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. (Aşkabat )

-Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara Palas’ta öncelikli dönüşüm program eylem planı basın toplantısı yapacak ardından Başbakanlık Merkez Bina’da Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi’yi kabul edecek (10.00 - 12.00 - Ankara)

POLİTİKA

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Marriott Otel’de ‘maden kazaları, çalışma yaşamı, iş sağlığı ve güvenliği’  konulu toplantıya katılacak. (10.00 - Ankara)

-Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde ‘3. Uluslararası Balkanlar ve Göç Kongresi’ne katılacak. (13.30- İstanbul)

-HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Nasuh Mitap’ın Gaziosmanpaşa’daki cenaze törenine katılacak. (09.00- İstanbul)

EKONOMİ

-Eşbaşkanlığını Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yaptığı Türkiye-Nijer Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 1. Dönem Toplantısı imza töreni gerçekleştirilecek (13.00 - Ankara) 

-Reklamcılar Derneği, 6 aylık reklam yatırımlarını ve gelecek hedeflerini basın toplantısı ile kamuoyuna açıklayacak. (11.00 - İstanbul)

DÜNYA

-İngiltere, IŞİD’e karşı Irak'ta verilen mücadele çabaları kapsamında peşmerge güçlerine yerinde ağır silah eğitimi veriyor. Erbil'in 5 kilometre uzaklığındaki Bneslawe kampında, İngiltere Ordusu tarafından ağır silahlar üzerine peşmergeye verdiği özel eğitimin ilk devresi bitti. (Erbil)

-İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri üzerine yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor. 

-KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Özel Kıbrıs Danışmanı Espen Barth Eide'yi kabul edecek. (Lefkoşa)

-Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Özel Kıbrıs Danışmanı Espen Barth Eide'yle görüşecek.

-Irak ve Suriyedeki IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırılarına  ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

GÜNCEL

-Maltepe Belediyesi, Muharrem ayı vesilesiyle Maltepe Meydanı’nda, Beşiktaş Belediyesi de Ortaköy Meydanı’nda aşure dağıtacak. (10.30 - 13.00 - İstanbul)

- Karaman'ın Ermenek ilçesinde su baskını sonucu kömür ocağında mahsur kalan işçilere ulaşma çalışmaları bugün de devam edecek. 

SPOR

-Türkiye Futbol Federasyonu, ALS hastalığı konusunda farkındalığı arttırmak için çeşitli faaliyetler yapılmasını kararlaştırırken, konuyla ilgili TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Lig TV Maraton Programı Yapımcısı ve Sunucusu Şansal Büyüka, Milli Takım eski oyuncuları Rıdvan Dilmen,  Metin Tekin'in yanı sıra Brezilya Milli Takımı eski kalecisi ve şu an kaleci antrenörlüğünü yapan Claudio Taffarel ve ALS Derneği Başkanı İsmail Gökçek’in de yer alacağı basın toplantısı yapılacak. (15.00 - İstanbul)

-UEFA Avrupa Ligi C ve L Gruplarında Beşiktaş – Partizan ile Lokeren ise Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. (20.00 - 22.05 - İstanbul / Belçika)

-Süper Lig ekiplerinin 9. Hafta maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

- Bursaspor, Kayseri Erciyesspor maçı hazırlıklarını sürdürecek. Yeşil beyazlı takımda bir futbolcu basın toplantısı yapacak. (13.15 - Bursa)

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri