Cihan Haber Ajansı Gündemi

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu kabul edecek. (12.30-Ankara) -Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nde BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Eıde’yi kabul edecek,...

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu kabul edecek. (12.30-Ankara)

-Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nde BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Eıde’yi kabul edecek, akşam saatlerinde ise partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek. (14.30-19.00-Ankara)

POLİTİKA

-Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Avrasya Tüp Geçidi Projesi'nde incelemelerde bulunacak. (07.00-İstanbul)

-Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ankara Palas’ta Katar Kültür, Sanat ve Miras Bakanı Hamad bin Abdulaziz El Kuwari ile görüşecek, ardından Katar Kültür Bakanı El Kuwari ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılımıyla öğle yemeği yenecek. (13.00-13.30-Ankara)

-Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken bakanlıkta işbirliği protokolü imzalayacak. (10.00-Ankara)

-Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da AK Parti İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yapacak. (10.30-Afyonkarahisar)

EKONOMİ

-Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 3. Çeyrek İhracatçı Eğilim Anketi, basın toplantısı ile açıklanacak. (10.00-İstanbul)

DÜNYA

-Afganistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Eşref Ghani Ahmadzai Çin'e resmi ziyarette bulunacak. (Pekin)

-AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Fransa Senatosu AB Komisyonu Başkanı Jean Bizet ile görüşecek. (Paris)

-Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

-Batı Afrika'da görülen Ebola salgını, tüm kıta ülkelerinin ekonomisini ve turizmini olumsuz yönde etkiledi. Gelişmeler takip ediliyor.

GÜNCEL

-HSYK, yeni üyeleriyle ilk kez toplanacak. (09.30-Ankara)

-Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, bakanlık binası A-Blok’ta; Ebola, Mers CoV, bazı konsolosluklara zarf içinde gönderilen sarı toz madde hakkında basın bilgilendirme toplantısı yapacak. (10.00-Ankara)

- 'Her şey zamlanırken memurun maaşı eriyor.' diyen memurlar, 'Ek zam istiyoruz' talebiyle AK Parti önüne zam kazıkları bırakma eylemi yapacak. (13.30-Bursa)

-Bitlis Köy Korucuları Derneği’nde, köy korucusu Nihat Çaprak’ın şehit edilmesi sebebiyle bütün illerdeki korucu dernek başkanlarının katılacağı bir basın açıklaması yapılacak. (14.00-Bitlis)

-İstanbul’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayacak. (13.00-İstanbul)

-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle illerdeki Atatürk anıtlarına çelenk konulacak. 70’e yakın sivil toplum kuruluşu, Atatürk posteri ve Türk bayraklarıyla fener alayı düzenleyecek. (Antalya)

SPOR

-Galatasaray Kulübü’nde, yeni seçilen yönetim mazbatasını alacak. (11.00-İstanbul)

-Torku Konyaspor’da, Aykut Kocaman resmi sözleşmeye imza atacak.

-Türkiye Kupası’nda 3. Tur maçları, oynanacak karşılaşmalarla başlıyor.

-Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, '1 Milyon Üye' projesi kapsamında Zonguldak’ta etkinliklere katılacak. (Zonguldak )

-Takımların hafta sonuna yönelik çalışmaları takip ediliyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri