Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe ofisinde, Akil İnsanlar Heyeti toplantısına katılacak.(12.00-İstanbul)POLİTİKA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya Manavgat Sueno Otel'de düzenlenen Belediye Başkanları Toplantısı'nın kapanışına...

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe ofisinde, Akil İnsanlar Heyeti toplantısına katılacak.(12.00-İstanbul)

POLİTİKA

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya Manavgat Sueno Otel'de düzenlenen Belediye Başkanları Toplantısı'nın kapanışına katılacak. (10.30-Antalya)

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Eskişehir Stadyum İnşaatı’nı inceledikten sonra Odunpazarı Gençlik Merkezi’ni ziyaret edecek. Daha sonra AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı’na katılacak olan Kılıç, ardından AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı Mahalle Temsilcilikleri açılış törenine iştirak edecek. Kılıç, Eskişehir Kız Yurdu’nu da ziyaret ettikten sonra şehirden ayrılacak. (10.45-18.30-Eskişehir)

DÜNYA

- Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romain Nadal: Suriye halkını Esed rejimi ile IŞİD'in insafına terk etmemek gerekir.(Özel)

Romain Nadal, "Unutmamak gerekir ki; IŞİD, Esed tarafından kuruldu." dedi. Türkiye'nin Suriye topraklarında güvenli bölgeler kurulması talebine destek verdiklerini hatırlatan Romain Nadal, bunun amacının Suriye 'halkını IŞİD'in tehditlerinden korumak' olması gerektiğini vurguladı. (Paris)

- Yunan hukukçu ve akademisyenler, Türkiye'de parlamentoya gönderilen yargı paketini eleştirdi (Özel)

Tasarıyı temel hak ve hürriyetlerden karanlık dönemlere dönüş olarak yorumlayan hukukçular, "Türkiye, ancak daha özgür ve demokratik bir ton ile hem batıya hem de geleceğe ilerleyebilir." değerlendirmesinde bulundu. (Atina)

- Belçika’da meyve-sebze dağıtım işi yapan Jos Ghaye, 11 yıldır hobi olarak dev bal kabakları yetiştiriyor. Başlarda 400 kilogram ağırlığında bal kabakları yetiştirmeyi başardığını ifade eden Ghaye, her sene kendi rekorunu genişleterek bu yıl 835 kilogram ağırlığında bir kabağı elde ettiğini dile getirdi. (Stuttgart-Özel)

- ABD'nin New York şehrinde borsanın bulunduğu Wall Street'te, Bowling Green Park önünde Azerbaycan bayrağı, ABD bayrağıyla birlikte göndere çekildi. (New York)

- Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Türkiye-Güney Kore Demokratikleşme Çalıştayı’nda basın özgürlüğü ve hukukun üstünlüğüne vurgu yapıldı.(Seul)

GÜNCEL

- Bediüzzaman Said Nursi hazretleri için Kocatepe Camii’nde öğle namazına müteakip Kur’an-ı Kerim hatmi ve Mevlit okutulacak. (12.00-Ankara)

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor.

- İstanbul Barosu seçimleri takip ediliyor. (10.00-İstanbul)

SPOR

- Süper Lig'de Bursaspor-Eskişehirspor, Trabzonspor-Mersin İdmanyurdu, Akhisar Belediyespor-Kasımpaşa, Beşiktaş-Sivasspor karşılaşmaları yapılacak (13.30-16.00-19.00)

- PTT 1. Lig'de Kayserispor ile Bucaspor, Boluspor ile Altınordu, Elazığspor ile Manisaspor, Karşıyaka ile Gaziantep BŞB, Albimo Alanyaspor ile Denizlispor, Adanaspor ile Adana Demirspor karşı karşıya gelecek.(14.00-15.00-17.00-18.30-18.30)

- Galatasaray’da başkan adaylarından Alp Yalman, Kalamış’ta genel kurul üyeleriyle bir araya gelecek. (13.00-İstanbul)

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri