Cihan Haber Ajansı Gündemi

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afganistan'a gidiyor. Başkent Kabil'e günübirlik bir ziyarette bulunacak olan Erdoğan, Afganistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile bir araya gelecek. (Kabil) -Başbakan Ahmet Davutoğlu Amasya’da çeşitli...

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afganistan'a gidiyor. Başkent Kabil'e günübirlik bir ziyarette bulunacak olan Erdoğan, Afganistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile bir araya gelecek. (Kabil)

-Başbakan Ahmet Davutoğlu Amasya’da çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunacak. Belediye başkanları ve STK temsilcileri ile birlikte akşam yemeği yiyecek. (14.00 - 20.00 - Amasya) 

POLİTİKA

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin belediye başkanlarının katılacağı toplantının açılışında konuşacak (11.00 - Antalya)

-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Novotel’de gerçekleştirilecek 3. Trabzon İpekyolu Zirvesi’ne katılacak. Bakan Zeybekçi, zirvenin ardından da Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, AKP İl Başkanlığı ve Serbest Bölge Müdürlüğünü ziyaret edecek. (10.00 - 13.30 - 14.00 - 14.30 - 16.00 -Trabzon)

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Mersin’de Valiliği ziyaretinin ardından AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuşma yapacak. (12.45 - 14.00 - Mersin)

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sinan Erdem Spor Salonu'nda ‘6. Uluslararası Çocuk Buluşması'na katılacak. (14.00 - İstanbul)

EKONOMİ

-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Ekonomi Konferansı'nın açılışında katılanlara hitap edecek. (13.30-Antalya)

DÜNYA

- ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass Türkiye’ye gelerek göreve başlayacak. Bass, Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilere açıklama yapacak. (12.15 - Ankara)

-IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

-Batı Afrika'yı etkileyen Ebola salgını, Avrupa ve Amerika'ya da sıçradı. Gelişmeler takip ediliyor.

-ÖZEL- Binlerce yıl öncesinden gelen Türk izleri “Tamgalı Say”

Kazakistan’ın ve Türk tarhinin en önemli belgelerinin ve eserlerinin bulunduğu “Tamgalı Say” görenleri adeta Milat’tan önceki dönemlere götürüyor. (Almatı)

-ÖZEL - Peygamber hurması acve, her derde deva

Haccın son günlerini alışverişe ayıran hacılar, Medine'de hurma bahçelerine ziyarette bulunuyor. Türklerin işlettiği hurma bahçelerinde hacılara önce hurmanın özellikleri ve faydaları anlatılıyor, ardından alışverişe geçiliyor. (Medine)

GÜNCEL

-İstanbul Barosu'nun Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak. (10.00- İstanbul)

-Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Mehmet Görmez Nilüfer Müftülüğü ile Doğanköy Din Akademisi Kapalı Spor Salonu ve Açık Spor Tesisleri'nin inşaatıyla ilgili işbirliği protokolün imza törenine katılacak, ardından gençlerle buluşacak. (20.00 - Bursa)

-Erzurum, Tıbbi Nebevi Sempozyumu'na ev sahipliği yapacak. Küresel Doktorlar, Uluslararası Doğu Sağlık Federasyonu (UDOSAF) ve Doğu Anadolu Sağlık Çalışanları Derneği (DOSADER) ev sahipliğinde Palandöken Xanadu Otel'de Erzurum'da Tıbb-ı Nebevi Sempozyumu düzenlenecek. Sempozyuma çok sayıda akademisyen katılacak. (09.30 - Erzurum)

-Dün hayatını kaybeden Ergenekon davası hükümlüsü Arif Doğan’ın cenazesi öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Düzce’de toprağa verilecek. (12.00-Düzce)

KÜLTÜR-SANAT

-51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin kapanış ve ödül töreni yapılacak (22.00-Antalya)

SPOR

-Galatasaray ile Fenerbahçe, derbi maçta karşı karşıya gelecek. (19.00 - İstanbul)

-Galatasaray ile Fenerbahçe, U21 takımları bugün karşılaşacak. (12.00 - İstanbul)

-Spor Toto Süper Lig’de Torku Konyaspor-İstanbul Başakşehir, Gaziantepspor-Kardemir Karabükspor maçları oynanacak. ( 13.30 - 16.00 /Konya - Gaziantep)

-PTT Birinci Lig’de Şanlurfaspor-Orduspor, Antalyaspor-Samsunspor maçları oynanacak (14.00-16.00 / Elazığ - Antalya)

Beşiktaş-Sivasspor maçı için Ankara’ya gidecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri