Cihan Haber Ajansı Gündemi

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi’nin eğitim yılı açılışına katılacak. Açılışta, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da yer alacak. (11.00 - İstanbul)Başbakan Ahmet Davutoğlu, TESK, TZOB, Türk-İş, Memur-Sen, TİSK,...

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi’nin eğitim yılı açılışına katılacak. Açılışta, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da yer alacak. (11.00 - İstanbul)

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TESK, TZOB, Türk-İş, Memur-Sen, TİSK, Kamu-Sen, Hak-İş ve TOBB’un İkiz Kuleler’deki ‘İstişare’ toplantısına katılacak. Ahmet Davutoğlu, ardından Bakanlar Kurulu'na, başkanlık edecek. ( (09.00 - 11.00 - Ankara)

POLİTİKA

-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ‘13 - 19 Ekim 2014 Ürün Güvenliği Haftası - Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Strateji Eylem Planı’nın bakanlıktaki tanıtım toplantısına katılacak. (10.00 - Ankara)

EKONOMİ

-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loogn ile yuvarlak masa toplantısı yapacak. (11.00 - İstanbul)

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayı ‘Kümes Hayvancılığı Üretimi’ ile ‘Süt ve Süt Ürünleri Üretimi’ verilerini açıklayacak. (10.00 - Ankara)

-Ekonomi Bakanlığı 2014 yılı 4. dönem ‘Dış Ticaret Beklenti Anketi’ni açıklayacak. (10.00 - Ankara)

DÜNYA

- Demokrat Birlik Partisi'nin(PYD) Eşbaşkanı Salih Muslim yerel saat 15:00 Erbil havalananında olacak, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile Kobani'daki gelişmeleri görüşecek. (Erbil) 

-Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi lideri Leung Chun-ying, sokaklarda devam eden gösterilerin kontrolden çıktığını söyledi.Gösteriler ve yansımaları takip ediliyor. (Pekin)

-Dünya Sağlık Örgütü'nün verdiği rakamlara göre şimdiye kadar 4 binin üzerinde kişinin ölümüne sebep olan Ebola virüsü hakkındaki gelişmelere takip edilecek. 

-ÖZEL - Mescid-i Nebevi'de aynı anda 1 milyon kişi namaz kılabiliyor

Mekke'deki Kabe'den sonra İslam'ın en değerli ikinci mekanı olan Medine'deki Mescid-i Nebevi, yapılan çalışmalarla sürekli büyüyor. Genişleme çalışmalarının devam ettiği Mescid-i Nebevi'de aynı anda 1 milyon insanın namaz kılabildiği belirtildi. Cihan'a konuşan Mescid-i Nebevi Genel Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Genel Müdürü Abdulvahit bin Ali Al Hattab, mescit ile ilgili ilginç bilgiler paylaştı.(Medine)  

GÜNCEL

-Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde düşen askeri helikopter ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Kocaeli) 

-Sivas'ın İmranlı ilçesi yakınlarında meydana gelen kazada şehit olan polislerle ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Sivas) 

-'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' açılışı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından Kocatepe Camii'nde yapılacak. (10.00 - Ankara)    

SPOR

-Galatasaray’da Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nda başkan adayı Alp Yalman, yönetim kurulu listesiyle birlikte basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. (10.00-İstanbul)

-Galatasaray’da başkan adayları Alp Yalman ve Duygun Yersuvat’ın seçim pusulası renkleri belirlenecek. (17.30 - İstanbul)

-Beşiktaş’ın başarılı oyuncularından Atiba Hutchinson ve Mustafa Pektemek, Bağdat Caddesi’ndeki Kartal Yuvası’nda taraftarlarla bir araya gelerek forma imzalayacak. (13.30 - İstanbul)

-Süper Lig takımlarının 6. Hafta maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

-EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu Eleme maçında Letonya-Türkiye ile Riga’da karşı karşıya gelecek. Grubun diğer maçlarında ise Kazakistan-Çek Cumhuriyeti ile İzlanda ise Hollanda ile karşı karşıya gelecek. (21.45 - Letonya)

-Bursaspor, Süper Lig'de Pazar günü kendi evinde oynayacağı Eskişehirspor maçı hazırlıklarını yapacağı antrenmanla sürdürecek. (18.00 - Bursa) CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri