Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) ve Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) heyetini Çankaya Köşkü’nde ayrı ayrı kabul edecek. Erdoğan akşam da Çankaya Köşkü’nde Güvenlik...

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) ve Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) heyetini Çankaya Köşkü’nde ayrı ayrı kabul edecek. Erdoğan akşam da Çankaya Köşkü’nde Güvenlik Zirvesi’ni toplayacak. (13.30-14.30-20.00-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti genel merkezinde milletvekilleri ile bölgesel istişare toplantısı ardından kadın kolları MKYK toplantısına katılacak. Davutoğlu akşam Çankaya Köşkü’ndeki Güvenlik Zirvesi’ne katılacak. (10.00-12.30-20.00-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, şehit ve gazi yakınları için Rixos Otel’de gerçekleştirilecek ‘İş Kurası’ törenine katılacak. (19.00-Ankara)

POLİTİKA

- Sınır dışına Türk askerinin gönderilmesi ve yabancı ülke askerlerinin Türkiye topraklarını kullanmasına imkan veren Başbakanlık tezkeresi TBMM Genel Kurul’da görüşülecek. (15.00-Ankara)

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Musul Başkonsolosluğu personeliyle Ankara Palas’ta kahvaltı yapacak. (10.00-Ankara)

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AB Bakanlığı’nda ‘ortak tutum ve işbirliği protokolü’ imzalayacak. (09.30-Ankara)

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik önce Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve ilaç sektörü temsilcileriyle Bakanlığında bir araya gelecek. (11.00-12.00-Ankara)

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD Ticaret Bakanı Peny Prıtzker ve heyet ile bakanlıkta görüşecek. (12.30-Ankara)

EKONOMİ

- Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2012’ye ait yabancı kontrollü girişim istatistikleri ile 2014’e ait küçük ve orta büyüklükteki girişim istatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Hacı adayları, Arafat heyecanında

Hac farizası için kutsal topraklarda bulunan milyonlarca hacı adayı, Hz. Adem ile Hz. Havva'nın dünyada buluştukları ve Peygamber Efendimiz'in Veda Hutbesi'ni irad ettiği Arafat'a çıkmaya hazırlanıyor. (Mekke)

- Arafat'ta güvenlik 5 bin kamera ile takip edilecek

Hazreti Peygamber'in 'Hac Arafat'tır' diyerek önemini belirttiği Arafat Vakfesi için Suudi yetkililer, gerekli tüm hazırlıkları tamamladı. Güvenlik için Arafat'ın her tarafındaki kameraların sayısı artırıldı. (Mekke)

- ABD ve müttefiklerinin IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ilişkin gelişmeler izleniyor.

- Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Hong Kong'da 'yasadışı' ifadesini kullandığı gösterilere katılanları sert bir dille uyardı. Gelişmeler takip ediliyor. (Pekin)

GÜNCEL

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Şanlıurfa)

- DİSK, KESK, TMOB, TTB başkan ve üyeleri Suruç’ta basın açıklaması yapacak. (13.00-Şanlıurfa)

- Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde askerleri taşıyan aracın devrilmesi sonucu şehit düşen uzman erbaş Selahattin İlhan memleketi Adana'da toprağa verilecek. (13.00-Adana)

- TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, bayram öncesi yola çıkacak sürücülerin dikkat etmesi gereken hususlar konusunda basın açıklaması yapılacak. (12.30- İstanbul)

- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Aydın’ın Söke ilçesinde pamuk hasadı yapacak. (13.00-Aydın)

- Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlara basın toplantısıyla tepki gösterecek. (11.30-Bursa)

SPOR

- UEFA Avrupa Ligi L Grubu ikinci maçında Trabzonspor ile Legia Varşova Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı’nda karşı karşıya gelecek. (20.00-Trabzon)

- UEFA Avrupa Ligi C Grubu ikinci maçında Tottenham Hotspur ile Beşiktaş Londra’da karşı karşıya gelecekler. (22.05-Londra)

- Kadınlar Dünya Volaybol Şampiyonası’nda Türkiye ikinci tur F Grubu’ndaki ikinci maçında Rusya ile karşı karşıya gelecek. (18.00-İtalya)

- Fenerbahçe’de Torku Konyaspor ile oynanacak Süper Lig 5. Hafta maçının hazırlıkları devam edecek.

- Trabzonspor Kulübü'nün ilk başkanı ve kurucularından Ali Osman Ulusoy’un cenaze namazı Trabzon İskenderpaşa Camii’nde öğle namazından sonra kılınacak. Daha sonra Trabzonspor Kulübü önünde bir tören düzenlenecek. (12.30-13.30-Trabzon)

- Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Atatürk Stadında basın toplantısı düzenleyecek. (15.30-Eskişehir) CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri