Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu toplantıları için geldiği ABD’de temaslarını sürdürecek. (New York)- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanlığı’nda Orta Vadeli Program ve 2015 Bütçesi Sunumu ile Maliye Bakanlığı...

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu toplantıları için geldiği ABD’de temaslarını sürdürecek. (New York)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanlığı’nda Orta Vadeli Program ve 2015 Bütçesi Sunumu ile Maliye Bakanlığı bilgilendirme toplantısına katılacak. Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık yeni binada MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’i ayrı ayrı kabul edecek.

Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcılıkları bilgilendirme toplantısı ile ardından MYK toplantısına katılacak. (10.00-14.30-15.30-16.30-21.30-Ankara)

POLİTİKA

- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Basın İş Kanunu Çalıştayı’na katılacak. (09.30-Ankara)

- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi’nin kapanış konferansına katılacak. (09.30-Ankara)

- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Feshane'deki Adıyaman Tanıtım Günleri'ne katılacak. (İstanbul-12.00)

- Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, Adana’da Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret edecek. Karslı burada gündeme dair açıklamalarda bulunacak. (10.30- Adana)

EKONOMİ

- T.C. Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu toplanacak. (14.00-Ankara)

- Türkiye İstatistik Kurumu ağustos ayı ‘Konut Satış İstatistikleri’ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Airshow Havacılık Fuarı'nın açılışına katılacak. (10.00-İstanbul)

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Türk-İş tarafından düzenlenen İş sağlığı güvenliği seminerine katılacak. (09.30-Bursa)

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Santek 2014 Marmara Genel Sanayi ve Teknoloji Fuarı, ilkokul açılışı ve Kocaeli Stadyumu'nun temel atma törenine katılacak. (11.00-16.30- Kocaeli)

DÜNYA

- ABD ile koalisyon güçlerinin Suriye’de ve Irak’da IŞİD’in hakim olduğu bölgelere düzenlediği hava saldırıları takip ediliyor.

- New York'ta bazı temaslarda bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun temasları takip ediliyor. (New York)

- Almanya Savunma Bakanı Ursula Von der Leyen, Erbil'i ziyaret edecek. (Erbil)

- Kıbrıs'ta dinler arası diyalog çerçevesinde, KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Rum Başpiskopos II.Hrisostomos'un daveti üzerine Baf ve çervesindeki cami ve mezarlıkları ziyaret edecek. Ziyarette Kıbrıslı Türklerin katılımı ile Camii Kebir'de öğlen namazı kılınacak ve ardından mevlit okunacak. Namaz sonrasında iki dini lider basın açıklaması yapılacak.(Güney Kıbrıs- Baf)

GÜNCEL

- Fişlemeyi stadyumlara taşıyacağı gerekçesiyle boykot edilen ‘Passolig’ e-bilet uygulamasının iptali için Taraf-Der’in açtığı davanın ilk duruşması Ankara Adliyesi’nde görülecek.

- Hatay'ın Erzin ilçesinde meydana gelen selde bir kişi hayatını kaybederken, 5 kişiden de haber alınamıyor. (Hatay)

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Şanlıurfa)

- İstanbul Valiliği’nde devir teslim töreni yapılacak. (14.00-İstanbul)

SPOR

- FIFA hakemi Cüneyt Çakır, Beşiktaş'taki Shangri-La Bosphorus Otel'de düzenlenecek etkinliğe konuşmacı olarak katılacak. (16.15-İstanbul)

- Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla sürdürecek. (16.30-İstanbul)

- Kadın Milli Takımı'nın ilk kez katılacağı Dünya Şampiyonası'nın açılış töreni İstanbul'da yapılacak.(19.00-İstanbul)

- Türkiye Kupası 2. Tur'unda İstanbul Başakşehir - Tokatspor'la Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşılaşacak. (20.30-İstanbul) CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri