Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) Rixos Oteli’nde yapılacak 19. Olağan Genel Kurulu’na katılacak....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) Rixos Oteli’nde yapılacak 19. Olağan Genel Kurulu’na katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve diğer ilgililerin katılımıyla Çankaya Köşkü’nde Güvenlik Toplantısı gerçekleştirecek. Erdoğan ardından sırasıyla Danimarka Meclis Başkanı Mogens Lykketoft ile Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski’yi Çankaya Köşkü’nde kabul edecek. (10.00 - 13.30 - 16.30 - 18.30 -Ankara)

-Başbakan Ahmet Davutoğlu, MEB binasında basına kapalı olarak gerçekleştirilecek Milli Eğitim Bakanlığı bilgilendirme toplantısına katılacak, ardından Danimarka Meclis Başkanı Mogens Lyketoft’u Başbakanlık merkez binada kabul edecek. Başbakan Davutoğlu, daha sonra Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski’yi Başbakanlık merkez binada resmi törenle karşılayacak, baş başa ve heyetler arası görüşme sonrası ortak basın toplantısı yapacak. Davutoğlu, Makedonya Başbakanı ile Başbakanlık ikametinde akşam yemeği de yiyecek. (10.00 - 12.15 - 16.00 - 17.30 - 20.00 -Ankara)

-TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Danimarka Meclis Başkanı Mogens Lyketoft ile TBMM’de baş başa ve heyetler arası görüşecek ardından öğle yemeği yiyecek. (10.45 - 11.00 - 13.00 - Ankara)

POLİTİKA

-Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, merhum Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın vefatlarının 53. yılı sebebiyle Topkapı Anıt Mezar'da düzenlenecek anma programına katılacak. (11.00 - İstanbul)

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu’nu kabul edecek.  (11.30 - Ankara)

-İçişleri Bakanı Efkan Ala,  Ankara Sanayi Odası’ndaki ASO Gündem Toplantılarına katılacak. (10.15-Ankara)

-Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türk Tarih Kurumu tarafından ATO Congressium'da düzenlenen 17. Türk Tarih Kongresi'nin kapanışına katılacak. (17.00-Ankara)

-Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Karabük’te, valiliği ziyaret ettikten sonra Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılış törenine katılacak. Müezzinoğlu, Safranbolu ve Ovacık ilçelerindeki incelemelerde bulunacak. (11.00 - Karabük)

-Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Şırnak’ta, valilik, belediye ve adliyeyi ziyaret edecek. (10.00 - Şırnak)

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Ulaştırma Çalıştayı’na katılacak. (14.30 - Kahramanmaraş)

DÜNYA

-ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde ABD'nin IŞİD politikasının görüşüleceği oturumda konuşacak. (Washington)

-KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ara bölgede bir araya gelecek. (Kıbrıs Ara Bölge)

GÜNCEL

-Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,  vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonunun tanıtım toplantısına katılacak. (11.00 - Ankara)

-Gezi olayları kapsamında haklarında dava açılan 29 kişi Bursa 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak. Duruşma öncesi sanıklar adliye önünde açıklama yapacak (09.00 - Bursa)

-Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, eski nişanlısı tarafından öldürülen Nuray Çelik ve babası Hasan Çelik için İzmir Bayraklı Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak. (12.30 - İzmir)

Greenpeace gemisi Biga İlçesi'ne bağlı Karabiga Beldesi'ne gelerek burada yapılacak termik santrallerini protesto edecek.(10.00 - Çanakkale)

SPOR

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakanlık binasında Olimpik Federasyon Başkanları ile toplantı yapacak. (10.00-Ankara)

-UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’a konuk olacak Yunan ekibi Asteras Tripolis İstanbul’a gelecek. Teknik ekip ve bir oyuncu basın toplantısı düzenleyecek. Beşiktaş maçının son çalışması da laçın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılacak. (15.10 - 18.45 - 19.00- İstanbul)

-UEFA Avrupa Ligi’nde Yunanistan temsilcisi Asteras Tripolis’i konuk edecek Beşiktaş’ta teknik direktör Slaven Bilic ve İsmail Köybaşı basın toplantısı düzenleyecek. Siyah beyazlı ekip Asteras Tripolis maçının son çalışmasını da BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde yapacak. (16.00 - 18.00- İstanbul)

-UEFA Avrupa Ligi’nde Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv ile karşılaşacak Trabzonspor’da teknik direktör Vahid Halilhodzic ile bir oyuncu maçın oynanacağı Lviv Arena Stadyumu'nda basın toplantısı düzenleyecek. Bordo mavili ekip maçın son çalışmasını da aynı statta yapacak. (19.45 - 18.45- Ukrayna/Lviv)

-Galatasaray Yönetim Kurulu, Huawei ile TT Arena’da sponsorluk anlaşması imzalayacak. (11.00 - İstanbul)

-Fenerbahçe’nin yıldız isimleri Egemen Korkmaz ile Raul Meireles Mall Of İstanbul’daki Fenerium Maazası’nda taraftarlarla biraraya gelecek. (14.00 -İstanbul)

-Amerika Grand Slam Turnuvasında genç çift bayanlarda şampiyon olan İpek Soylu, Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü yöneticileriyle birlikte Vali Mustafa Büyük’ü ziyaret edecek. (14.00 – Adana)

-Bursaspor, Beşiktaş maçı hazırlıklarını yapacağı idmanla sürdürecek. (18.00-Bursa)

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri