Cihan Haber Ajansı Gündemi

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Kalkan ve Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’e veda ziyaretlerinde bulunacak. Cumhurbaşkanı Gül, YAŞ üyeleriyle akşam yemeğinde biraraya gelecek....

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Kalkan ve Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’e veda ziyaretlerinde bulunacak. Cumhurbaşkanı Gül, YAŞ üyeleriyle akşam yemeğinde biraraya gelecek. (11.00-12.00-13.00-20.00-Ankara)

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ikinci gün çalışmalarına katılacak. Erdoğan, MGK Genel Sekreteri Muammer Türker’i kabul edecek. (10.00-19.00-Ankara)

POLİTİKA

-Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi'ni ve esnafı ziyaret edecek. İhsanoğlu, düzenleyeceği basın toplantısı ardından vatandaşlarla ve STK temsilcileriyle salon toplantısında bir araya gelecek. (11.00-16.30-Eskişehir)

-Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş Van’da, Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenecek. (16.00-Van)

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy, Güngören, Bahçelievler, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerini ziyaret ederek halkla buluşacak. Kılıçdaroğlu, Esenyurt’ta vatandaşlara seslenecek. (12.00-16.00-İstanbul)

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Karabük Ovacık Belediyesi'ni ve Karabük Belediyesi'ni ziyaret edecek. Daha sonra Bartın Belediyesi'ni ziyaret edip, salon toplantısına katılacak olan Bahçeli, Kumluca Belediyesi'ni ziyareti ardından Zonguldak Karaman Belediyesi'ni ziyaret edecek. (11.30-19.00-Karabük-Bartın-Zonguldak)

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri’de, 1. OSB'de sanayiciler ve enerji kurumlarının temsilcileriyle toplantıda biraraya gelecek. Partisinin il başkanlığını ve esnafı ziyaret edecek olan Yıldız, basın mensuplarıyla akşam yemeğinde biraraya gelecek. (10.30-19.00-Kütahya)

-Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Hatay’da Antakya Belediyesi'ni ve esnafı ziyaret edecek. Güngör Ottaman Otel'de düzenlenen Milli Eğitim Çalıştayı'na katılacak olan Avcı, esnaf ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek. (10.00-17.00-Hatay)

-Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Nevşehir’de çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunacak. (10.00-16.00-Nevşehir)

-Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Çamlıdere ve Kızılcahamam’da temaslarda bulunacak. (10.30-14.00-Ankara)

-(Haber İzlenim) Cumhurbaşkanı adayı Ekmel Hoca’nın bir kampanya günü.. Sandığa sayılı günler kala üç cumhurbaşkanı adayı da dolu dizgin seçim kampanyası yürütüyor. Cihan Haber Ajansı (CİHAN) olarak, kendi sloganı ile 'Türkiye’nin Adayı' Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bir gününe şahitlik ettik. ‘Ekmel Hoca’nın seçim otobüsü ile Hatay’ı adeta karış karış gezdik.

DÜNYA

-İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve Mısır'ın önerdiği 72 saatlik ateşkes önerisinin İsrail ve Hamas tarafından kabul edilmesi ile ilgili gelişmeler takip edilecek. (Gazze)

-Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Ebola virüsü sebebiyle 3 ülkede 800’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Gelişmeler takip edilecek. (Johannesburg-Dakar)

-ABD-Afrika Liderler Zirvesi, yaklaşık 50 Afrika liderinin katılımıyla ABD Başkanı Obama’nın ev sahipliğinde Washington'da başladı.(Washington)

-Ukrayna’nın doğusundaki terörle mücadele operasyonları devam ediyor. Gelişmeler takip edilecek. (Kiev)

GÜNCEL

-Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik ikinci dalga operasyonlara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

SPOR

-Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında Beşiktaş’a konuk olacak Feyenoord İstanbul’a gelecek. (15.10-İstanbul)

-Fenerbahçeli futbolcular Mert Günok ve Alper Potuk, Suadiye Fenerium Mağazası’nda taraftarlarla bir araya gelerek forma imzalayacak. (14.00-İstanbul)

-Beşiktaş’ta teknik direktör Slaven Bilic ve Olcay Şahan, Feyenoord maçıyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. Siyah beyazlı ekip Feyenoord maçının son çalışmasını yaparak kampa girecek. (16.00-18.00-İstanbul)

-Feyenoord, Beşiktaş maçının son çalışmasını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapacak. Antrenman öncesinde teknik ekip ve bir oyuncu basın toplantısına katılacak. (18.30-19.00-İstanbul)

-Galatasaray, Soma yararına düzenlenecek maçta karşılaşacağı Atletico Madrid maçı için İzmir’e gidecek. (17.30-İstanbul)

-Galatasaray ile Soma yararına oynanacak maç için İspanya şampiyonu Arda Turan’lı Atletico Madrid İzmir’e gelecek. (17.15-İzmir)

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri