Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov ve heyetini Çankaya Köşkü’nde kabul edecek. Gül, şehit aileleri ve gazilere Çankaya Köşkü’nde iftar verecek. (Ankara)- Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip...

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov ve heyetini Çankaya Köşkü’nde kabul edecek. Gül, şehit aileleri ve gazilere Çankaya Köşkü’nde iftar verecek. (Ankara)

- Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde cumhurbaşkanlığı seçimi vizyon belgesini açıklayacak. KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ile Haliç Kongre Merkezi’nde görüşecek Erdoğan, Sepetçiler Kasrı’nda Yeşilay’ın iftarına katılacak. (15.00-17.30-20.46- İstanbul)

- CHP ve MHP'nin de aralarında bulunduğu 5 partinin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Erzurum’da Ulu Cami'yi, Ticaret Odası'nı, Abdurrahman Gazi Türbesi'ni ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şubesi'ni ziyaret edecek. İhsanoğlu, iftara katıldıktan sonra Cumhuriyet Caddesi'nde vatandaşlarla bir araya gelecek. (12.00-21.00-Erzurum)

- Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş sırasıyla DİSK’i ziyaret edecek, BDP kongresine katılacak. Türk Tabipler Birliği, Mazlum-Der, Türkiye Barolar Birliği’ni de ziyaret edecek Demirtaş, Denge Denetleme Ağı heyetini TBMM’de kabul edecek. (10.00-11.30-13.30-15.30-17.00-18.30-Ankara)

POLİTİKA

- Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak Sakarya İl Başkanlığı iftarına katılacak (20.30-Sakarya)

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa İli Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin iftar yemeğine katılacak. (20.46-İstanbul)

DÜNYA

- Bosna Hersek yanı sıra Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinden gelen binlerce insan, Srebrenitsa katliamı kurbanlarını anmak üzere Potoçari Anıt Mezarlığı’nda bir araya gelecek. Soykırımda katledildikten sonra kimlikleri son bir yıl içinde tespit edilen 175 şehidin cenazeleri defnedilecek. (Srebrenitsa)

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun davetlisi olarak Küba'ya resmi ziyarette bulunacak. (Havana)

- İsrail Filistin gerginliğiyle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- Irak’taki çatışmalar takip ediliyor. (Kerkük-Erbil)

- Ukrayna'daki gelişmeler takip ediliyor. (Kiev-Moskova)

- Ukrayna’nın doğu bölgesinde devam eden iç savaş nedeni ile sivil halkın bölgeden kaçışı sürüyor. Cihan Haber Ajansı, Ukrayna’nın güney doğusunda yaşanan savaştan kaçarak Rusya’ya sığınan mültecilerin bulunduğu kamplardan birine girdi. (ÖZEL-Rostav-Na-Donu)

GÜNCEL

- 1990’lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayeti ile ilgili aralarında Mehmet Ağar ve özel harekat polislerinin de yer aldığı davanın görülmesine Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (10.00-Ankara)

SPOR

- Fenerbahçe’de yeni sezon öncesindeki sağlık taraması devam ediyor. Futbolculardan Selçuk ve Ertuğrul, sağlık kontrolünden geçecek. (09.00-İstanbul)

- Süper Lig'in yeni takımlarından İstanbul Başakşehir Kulübü, futbolcular Ferhat Öztorun ve Rajko Rotman için Başakşehir Stadyumu'nda imza töreni düzenleyecek. (14.30-İstanbul)

- Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarına yapacağı antrenmanla başlayacak. (17.00-İstanbul)

- Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, basın mensuplarıyla iftarda bir araya gelecek. Türk güreşinin gelişimini ve hedeflerini anlatacak Yerlikaya, basın mensuplarının fikirlerini alıp, sorularını cevaplayacak. (20.47-İstanbul) CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri