Cihan Haber Ajansı Gündemi

-TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer başkanlığındaki heyet ile görüşecek. (16.30-Ankara)- Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tokat'ta miting yapacak. Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap...

-TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer başkanlığındaki heyet ile görüşecek. (16.30-Ankara)

- Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tokat'ta miting yapacak. Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap edecek olan Erdoğan'a Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da refakat edecek. Erdoğan daha sonra, Erbaa'daki Şehir Stadı'nda düzenlenecek iftara katılacak. (16.00 - 17.30 - 20.15 - Tokat)

POLİTİKA

-CHP Merkez Yönetim Kurumu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplanacak. (13.00 - Ankara)

-TBMM Genel Kurulu, istifa eden 4 bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu için seçilen 15 üye, başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçimi yapacak. (16.00 - Ankara)

-TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer başkanlığındaki heyet sırasıyla; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüşecek. (10.00 - 11.30 - 12.30 - 13.30 - 15.00 - 17.30 - 18.30 - Ankara)

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında, bakanlıkta toplanacak Üçlü Danışma Kurulu 19. fasıl değerlendirmesi yapacak. (12.00 - Ankara)

-Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sheraton Otel’deki Güney Sudan Milli Günü resepsiyonuna katılacak. (20.00 - Ankara)

-Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Bilkent Oteli’ndeki İslam ülkeleri büyükelçileri iftarına katılacak. (20.29 - Ankara)

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı ‘Perakende Satış Hacim Endeksi’ni açıklayacak. (10.00 - Ankara)

DÜNYA

-Endonezya'da cumhurbaşkanlığı seçimi yapılıyor. (Cakarta)

-İsrail'in Gazze şeridine karşı yürüttüğü hava saldırılarında en az 25 Filistinli'nin öldüğünü, 70'i aşkın kişinin de yaralandığını bildirildi. Gelişmeler takip ediliyor.

-Irak’taki çatışmalar takip ediliyor (Kerkük - Erbil)

-Ukrayna'daki gelişmeler takip ediliyor. (Kiev - Moskova )

ÖZEL- Yunan kökenli Müslümanlar, Atina'da ev iftarları geleneğini yaşatıyor

Yunanistan’ın başkenti Atina’da ikamet eden on binlerce Müslüman, 11 ayın sultanı Ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşıyor. Son yıllarda ekonomik krizle birlikte artan işsizlik, çok sayıda Müslüman’ın belini bükerek ülkeden ayrılmalarına neden olurken, her türlü zorluğa rağmen oruç ayı, Kur’an ve ibadetlerle ihya ediliyor. (Atina)

ÖZEL- Ramazan’a üç hafızla giren Boşnak aile

Bosna-Hersek’in Visoko şehri yakınlarındaki bir köyde bu Ramazan farklı bir heyecan var. Kolaşiçi köyündeki Begiç ailesi bu yıl üçüncü hafızına kavuştu. Ablaları Adha ve Amina’nın izinden giden 21 yaşındaki Faris, hafızlık sınavını vererek ailesi için tevazu içinde gurur ve şükür vesilesi oldu.(Saraybosna)

GÜNCEL

-Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu, Renaissance Polat Hotel’de ‘Kur’an’ın Boyası Ehl-i Beyt’in Mayası: Birlikten Dirliğe’ temasıyla iftar programı düzenleyecek. (20.47- İstanbul)

SPOR

-İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, İspanya'nın Villareal takımında oynayan Fransız forvet oyuncusu Jeremy Perbet ile sözleşme imzalayacak. (14.30-İstanbul)

-Galatasaray, aylık olağan divan kurulu toplantısı Galatasaray Adası’nda yapılacak. (13.30-İstanbul)

-Fenerbahçe’de futbolcuların sağlık taramalarına devam edilecek. (09.00-İstanbul)

-Fenerbahçe’nin yeni transferi Diego Ribas ve Cristian Baroni ile birlikte İstanbul’a gelecek. (21.30-İstanbul)

-FIFA 2014 Dünya Kupası yarı final maçında Hollanda ile Arjantin karşı karşıya gelecek. (TSİ 23.00-Brezilya).

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri