Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ege Serbest Bölgesi'nde Kale Pratt ve Whitney Uçak Motor Sanayi Fabrikası'nın açılış törenine katılacak. (14.30-İzmir) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından restorasyonu tamamlanan Ortaköy...

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ege Serbest Bölgesi'nde Kale Pratt ve Whitney Uçak Motor Sanayi Fabrikası'nın açılış törenine katılacak. (14.30-İzmir)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından restorasyonu tamamlanan Ortaköy Camii’nin açılışını yapacak. (13.00-İstanbul)

POLİTİKA

- CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda hükümetin bazı tasarrufları ve bazı kuruluşların uygulamaları hakkında suç duyurusunda bulunacak. (11.00-İstanbul)

- KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Sivas'ta Valilik, Belediye, Garnizon Komutanlığı ve Cumhuriyet Üniversitesi'ni ziyaret edecek. CÜ Kültür Merkezi'nde 'Kıbrıs’ın Dünü, Bugünü ve Yarını' konulu bir konferans verecek Eroğlu'na, dünya barışına katkıları dolayısıyla fahri doktora unvanı takdim edilecek. Valilik, konuk Cumhurbaşkanı onuruna akşam yemeği verecek. (11.15-20.00-Sivas)

EKONOMİ

- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ ile Bilkent Üniversitesi’nin organize ettiği ‘e-Devlet Yenilikçi Proje Yarışması' ödül törenine katılacak. (10.00-Ankara)

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, SOCAR Türkiye Ege Rafinerisi’nin finansmanın imza törenine katılacak. (10.30-İstanbul)

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu, BEBKA'yı, TÜİK'i ziyaret edecek, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın 125. yıl kutlama programına katılacak. Ticaret ve Sanayi Odası'nın programına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da iştirak edecek. (12.30-19.30-Bursa)

DÜNYA

- Fransa'da düzenlenecek Normandiya çıkarmasının 70. yıl dönümü törenlerine ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de aralarında bulunduğu 18 ülkenin devlet başkanı ve gaziler katılacak. (Paris)

GÜNCEL

- CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ile İstanbul Milletvekili Melda Onur, Diyarbakır'da çocuklarını kurtarmak için eylem yapan annelerle görüşecek. (Diyarbakır)

- Afganistan'daki saldırı sonucu hayatını kayseden Kayserili işçi, memleketi Bünyan ilçesine bağlı Karadayı Mahallesi'nde toprağa verilecek.

KÜLTÜR-SANAT

- Sanatçıların Birlik Kurultayı, Türkiye Barolar Birliği’nde gerçekleştirilecek. (10.30-Ankara)

SPOR

- 10. Uluslararası Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni'nin basın toplantısı İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılacak. (10.30-İstanbul)

- Profesyonel lig takımlarının transfer çalışmaları takip edilecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri