Cihan Haber Ajansı Gündemi

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bodrum'da düzenlenen Türk Konseyi 4. Zirvesi'ne katılan konuk cumhurbaşkanlarıyla "Aile Fotoğrafı" çekimine ve zirvenin oturumlarına katılacak. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile görüşecek olan...

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bodrum'da düzenlenen Türk Konseyi 4. Zirvesi'ne katılan konuk cumhurbaşkanlarıyla "Aile Fotoğrafı" çekimine ve zirvenin oturumlarına katılacak. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile görüşecek olan Gül, Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan üçlü görüşmesine iştirak edecek. Cumhurbaşkanı Gül, öğle yemeğinin ardından Muğla’ya geçerek halka hitap edecek ve Valiliği, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret edecek. (09.10-09.25-09.30-11.30-12.15-13.00-17.30-18.45-Muğla)

-Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Bahreyn Temsilciler Meclisi Başkanı Halife bin Ahmed el Dahrani ile görüşecek. Heyetler arası görüşmenin ardından Çiçek, Halife bin Ahmed el Dahrani onuruna öğle yemeği verecek. (11.30 - 11.45 -12.30 - Ankara)

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Dünya Çevre Günü vesilesiyle 6 ilde yapımı tamamlanan katı atık düzenli depolama tesislerinin Rixos Otel’den  toplu açılışını yapacak.  Erdoğan, Bahreyn Meclis Başkanı Al-Dhahrani ile de görüşecek.(10.30 -15.00 – Ankara)

POLİTİKA

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türk Tabipler Birliği’ni (TTB) ziyaret edecek. (11.00 - 12.00 - 14.00- İstanbul)

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sırasıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni ziyaret edecek. (11.00 -12.30 - 15.00 - Ankara)

-Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Noterler Birliği’ndeki 43. Olağan Kongre’ye katılacak. (10.00 - Ankara)                                                                                          

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik basın toplantısı düzenleyecek. (14.00 – Ankara)

- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kırgızistan Sağlık Bakanı Dinara Sahinbaeva ile bir araya gelecek ve ikili görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. (12.00 – Ankara)

- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2. Konya Tanıtım Günleri'ne katılacak. (13.30 - Ankara)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Rixos Otel’de Dünya Çevre Günü Programına katılacak (10.00 - Ankara)

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret edecek. (10.30 - İstanbul)

-Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı Van’da. Yazıcı Valilik ziyaretinin ardından çeşitli açılış ve temaslarda bulunacak. (11.15 - 18.00 - Van)

EKONOMİ

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Müteahhitler Birliği’nde ‘Sektörel Değerlendirme’ toplantısına katılacak. (14.30-Ankara)

DÜNYA

-Avrupa Birliği’nin ev sahipliğinde yapılan G7 Zirvesi sona bugün sona erecek. (Brüksel)

-Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu kapsamında yapılacak 6'ncı bakanlar toplantısının açılış töreni bugün başkent Pekin'de yapıldı. (Pekin) 

-KKTC'de "haydi temizleyelim"  kampanyası çerçevesinde halk,  ülke genelinde temizlik yapacak. KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ve Meclis Başkanı Sibel Siber de bu kampanyaya katılarak temizlik yapacak. (Lefkoşa) 

GÜNCEL

- Türkiye İnsan Hakları Kurumu Başkanı Hikmet Tülen,  hasta tutuklu ve hükümlülerin sağlık hizmetlerine erişimi raporunu, Kızılay Yüksel Caddesi'ndeki kurum merkezinde basın toplantısı ile açıklayacak. (10.30 - Ankara)

SPOR

-Beko Basketbol Ligi play off final serisi 2. maçında Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital Ülker Arena’da karşı karşıya gelecek. (21.00-İstanbul)

-İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü tanıtım lansmanı ve teknik direktör Abdullah Avcı’nın imza töreni Çırağan Palace Kempinski’de yapılacak. (10.30-İstanbul)

-Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı yapacak. (13.00-Trazon)

-Bursaspor’un Ankaragücü’nden transfer ettiği Emre Taşdemir sağlık kontrolünden geçirilip imza töreni düzenlenecek. (09.30-Bursa)

-Profesyonel lig takımlarının transfer çalışmaları takip ediliyor… CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri