Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov’u Çankaya Köşkü’nde törenle karşılayacak. Gül ile Berdimuhamedov başbaşa ve heyetlerarası görüşme sonrası anlaşmaların imza törenine katılacak,...

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov’u Çankaya Köşkü’nde törenle karşılayacak. Gül ile Berdimuhamedov başbaşa ve heyetlerarası görüşme sonrası anlaşmaların imza törenine katılacak, ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Gül, Türkmenistanlı konukları onuruna Çankaya Köşkü’nde resmi akşam yemeği verecek. (10.00-10.15-11.15-12.00-20.00-Ankara)

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’i Çankaya Köşkü’nde törenle karşılayacak. Gül ile Atambayev baş başa görüşme sonrasında resmi öğle yemeği yiyecek. (13.40-13.45-14.15-20.00-Ankara)

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile TBMM’de görüşecek. (17.00-Ankara)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun ATO Congresium’daki 30. Olağan Genel Kurulu’na katılacak. (10.30-Ankara)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile Başbakanlık resmi konutta görüşecek, ardından çalışma yemeği yiyecek. Başbakan Erdoğan ardından Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile Başbakanlık merkez binada görüşecek. Başbakan Erdoğan, Türkiye-Kırgızistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 2. toplantısı ve anlaşmaların imzalanmasının ardından düzenlenen ortak basın toplantısına katılacak. Erdoğan, Başbakanlık resmi konutta düzenlenen Türkiye-Kırgızistan YDSK 2. oturumu resmi akşam yemeğine iştirak edecek. (13.30-17.00-17.45-18.30-19.00-Ankara)

POLİTİKA

- TBMM’de; MHP, AK Parti, HDP ve CHP grup toplantıları yapılacak. (10.30-11.15-12.30-13.30-Ankara)

- AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Türkiye Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra’yı kabul edecek. Çavuşoğlu, Avusturya Federal Konseyi Başkanı Michael Lampel ve beraberindeki heyetle Günaydın Kebap Restoran'da görüşecek. Çavuşoğlu, Finlandiya Büyükelçiliği tarafından Bayrak Günü vesilesiyle Rixos Otel’de düzenlenecek resepsiyona katılacak. (14.15-18.30-19.30-Ankara)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hollanda Krallığı Ankara Büyükelçiliği’nin Sheraton Otel’deki resepsiyonuna katılacak. Bakan Eroğlu ardından Finlandiya Büyükelçiliği’nin Rixos Otel’deki resepsiyonuna katılacak. Eroğlu, Ekosanayi Dergisi’nin Swissotel’deki ‘Yılın Başarılı İnsanları’ ödül törenine katılacak. (18.00-19.00-19.45-Ankara)

- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 'Türkiye'nin Değişen Dış Politikası ve Yumuşak Güç Ayağı TİKA' konulu Bab-ı Ali Toplantısı'na katılacak. (İstanbul-20.00)

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Parlamenterler Derneği'ni ziyaret edecek. (20.00-Ankara)

- BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hayatlarını kaybeden HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın eşi Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay için Avcılar Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine katılacak. (İstanbul-13.00)

EKONOMİ

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İş Birliği Bakanı Lilianne Ploumen ile ‘ABC Prefabrik’ açılışına katılacak. (09.00-Ankara)

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, TOBB Kabul Salonu’nda gerçekleştirilecek Türk-Türkmen İş Forumu’na katılacak. (15.00-Ankara)

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İran İletişim Teknolojileri, Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmut Vaizi ile makamında bir araya gelecek (14.30-Ankara)

- Türkiye İstatistik Kurumu, Mayıs ayı ‘Tüketici Fiyat Endeksi’ ile ‘Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi’ni açıklayacak. (10.00-10.00-Ankara)

DÜNYA

- Suriye’de devlet başkanlığı seçimi yapılacak.

- Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, NATO toplantısına katılacak. (Brüksel)

- ABD Başkanı Barack Obama, Plonaya'yı ziyaret edecek. Doğu Avrupa ülkelerinin başkanları ile bir araya gelmesi bekleniyor. (Varşova)

GÜNCEL

- Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği, Bursa’da düzenleyeceği '9. Sinerji Toplantısı'nda Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv’i ağırlayacak. (19.00-Bursa)

SPOR

- Spor Toto Süper Lig'e yükselen Mersin İdmanyurdu, Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile sözleşme imzalayacak. (12.00-Mersin) CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri