Cihan Ekibinin, İçişleri Bakanı Ala'nın Programına Alınmaması Meclis Gündeminde

Cihan Haber Ajansı (Cihan) ekibinin, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da konuşmacı olarak katıldığı Ankara Gölbaşı'ndaki Vilayetlerevi'nde Anadolu Öğrenci Birliği tarafından düzenlenen programa, davet edildiği halde alınmaması Meclis gündemine...

Cihan Haber Ajansı (Cihan) ekibinin, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da konuşmacı olarak katıldığı Ankara Gölbaşı'ndaki Vilayetlerevi'nde Anadolu Öğrenci Birliği tarafından düzenlenen programa, davet edildiği halde alınmaması Meclis gündemine taşındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"6 Ağustos 2014 günü Ankara Gölbaşı’ndaki Vilayetlerevi’nde Anadolu Öğrenci Birliği tarafından düzenlenen ve şahsınızın da konuşmacı olduğu programa, davet edildiği halde Cihan Haber Ajansı adına muhabir Seyfettin Koçak ile kameraman Yalçın Kaya'nın alınmamasının nedeni nedir?

Basın Müşaviri tarafından, davetli olduğu halde sadece Cihan Haber Ajansı’nın toplantıyı adeta yaka paça takip etmesinin engellenmesinin gerekçesi nedir?

Cihan haber Ajansı’nın davetli olduğu halde toplantıya alınmaması talimatı tarafınızca mı verilmiştir?

Tarafınızca böyle bir talimat verildiyse hangi hak ve yetkiye dayanarak verilmiştir?

Türkiye’de 'Brejnev tipi bir medya' oluşturulmak mı amaçlanmaktadır; basın 'Pravda gazeteciliği'ne mi dönüştürülmek istenmektedir?" CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri