‘Cihad her alanda yapılır’

Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanlığı ‘İyiliği, kardeşliği ve ekmeği paylaşıyoruz’ sloganı ile Kültürpark Meydanında sahur sofrasında buluştu

Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanlığı her yıl geleneksel olarak düzenlediği sahur programlarına bir yenisini daha ekledi. Kültürpark’ta gerçekleşen sahur programına Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Vahit Arık, Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam ve İl Yönetimi, Anadolu Gençlik Derneği Üniversite Komisyonu, Konya İl Gençlik Kolları yönetimi, İlçe Gençlik Kolları Yönetimi ve üyeleri katıldı. Sahur programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Sami Kollu, “Hepimizin bir gayesi ve amacı var. Tüm meselemiz bize ayrılan süre içinde herkes gibi rolümüzü oynayıp gitmek. Bu rolü ise en iyi şekilde oynamamız gerekiyor. Bu noktada ümidimiz gençlikte. Biz biliyoruz ki meseleyi tam anlamıyla kavrayabilen gençler olarak olayları iyi bir şekilde kavrayıp geleceğe dair projeler geliştirip iyi işler yapacak adımlar atabilecek konumdayız. Bu duygu ve düşüncelerle sahur programımıza hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

BİZLER CİHAD YAPIYORUZ

Gerçekleşen sahur programında gençlere hitap eden ve cihadın sadece kılıçla yapılan bir şey olmadığını vurgulayan Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Vahit Arık, “Ramazan bir cihad ayıdır. Tek cümleyle cihat; Allah yolunda mücadele etmektir. Bizler cihadın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bugün ne yazık ki cihad dendiğinde akıllara kılıçla insan öldürmek geliyor ama cihad sadece bu şekilde yapılmaz. Haksızlığa karşı hakkı savunmak da bir cihaddır. Adaletsizliğe karşı adaleti tesis etmek de bir cihaddır. Yanlışları düzelmek de bir cihaddır. Bizim siyaset anlaşışımız da bir cihat hareketidir. Hakkın tesisi için çalışıyoruz. Bu konuda en güzel örneğimiz Bedir harbidir. Bedir savaşı bizim için büyük bir derstir. Bakıldığında o günkü dengeler ve argümanlar ne kadar Müslümanlar için olumsuz olsa da sonuç İslam’ın zaferi olmuştur. İşte bizler de bedir ashabının edasıyla çalışmak, gayret etmek durumundayız.

İFSADI DURDURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Milli Görüş camiası olarak yeryüzündeki ifsadı durdurmak için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Bizler siyaseti de Allah’ın rızasını kazanmak için yapıyoruz. Şu an yeryüzünü ifsada ve bozgunculuğa sürükleyen birileri var. Biz bu ifsadı durdurmak için özellikle milli görüş camiası olarak çalışmalar yapıyoruz. Özellikle genç jenerasyon olarak kullanılan sosyal medya, sanatçılar vs tüm unsurlarıyla şu anda fıtratı bozmaya çalışıyorlar. Özellikle küçüklerin büyükler gibi, büyükleri çocuk gibi davranmasını bekliyorlar. Kadının erkek gibi, erkeğin kadın gibi davranmasını istiyorlar. Netice itibariyle büyük bir ifsadın içindeyiz. Biz bu ifsadı durdurmak için mücadele ediyoruz” dedi.

KENDİ DEĞERLERİMİZİ YAŞATMALIYIZ

Çağın dayatmalarına karşı kendi değerlerimizi yaşatmamız gerektiğini ifade eden Hüseyin Saydam, şunları kaydetti: “Biz merhum liderimiz Erbakan hocamızın anlatımlarıyla siyonizmin ne olduğunu bilerek yapıyoruz siyasetimizi. Bizim hiçbir şekilde dünyanın fıtratının değişmesine izin vermememiz gerekiyor. Bugün ne yazık ki bazı şeyler normalleştirildi. Dayatmalarla yaşatılıyoruz. Hâlbuki bizim kendi değerlerimiz var. Kimsenin dayatmasına aldırmadan kendi nüvemizi koruyarak çalışmalarımız olmalı. Özellikle son 20 yıldır birçok noktada Müslümanları şekillendirdiler. En basiti pandemi sayesinde 16 rekat kıldığımız Cuma namazı 10’a üştü. Kimse de bu konu ile alakalı bir sorgulama yapmadı. Müslümanların dış unsurlarla yoğrulduğu bu dönemde biz mili görüşçüler olarak toplumu asıl özüne döndürmek amacıyla çalışmalıyız.”

EYYÜB KARAKUZU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri