Cigna Hayat Sigortasi Kendinizi Garanti Altina Alin

Cigna Hayat Sigortasi Kendinizi Garanti Altina Alin

 

Hayat sigortası; sigorta yaptıran kişinin vefat, hastalık, sakatlık ve hatta istem dışı işsizlik gibi başına gelebilecek birçok riski poliçede belirtilen tutarda teminat altına alan sigorta türüdür. Hayat sigortalarının ana teminatı, vefattır. Bunun dışında oluşabilecek sakatlık, hastalık gibi birçok risk de poliçede belirtilen tutarda teminat altına alınır ve risklerin gerçekleşmesi durumunda sigortayı yaptıran kişi ve yakınları için maddi güvence sağlar.

 

 

Yıllık hayat sigortası primlerinin belirlenmesinde en önemli etken, yaştır. Bunun dışında sigortalının seçeceği ek teminatlar da prim tutarını değiştirir. "Hayat sigortası ne kadar ödeniyor?" diye merak edenler için belirtmek gerekir ki kişinin mesleği, cinsiyeti, alışkanlıkları, sigorta primlerinde belirleyicidir. Bu sebeplerden dolayı yıllık hayat sigortası primi ve tazminat tutarı, kişiden kişiye değişir.

 

Hayat Sigortası Hayatı Kolaylaştırır

 

Vefat, kaza sonucu vefat, kaza veya hastalık sonucu tam ve daimi maluliyet, tehlikeli hastalıklar, istem dışı işsizlikler ve hatta kaza veya hastalık sonucu geçici iş göremezlik durumlarında hayat sigortası, sağladığı maddi destek ile sigortalının ve yakınlarının hayatını kolaylaştırır. Sigortalının ölümü hâlinde tazminatı talep etme hakkına sahip kişilere ise lehtar denir. Vefat durumunda lehtarlara yapılacak ödeme sebebiyle parasal bir varlık niteliği taşıyan bu sigorta; aynı zamanda kişinin kendisi, eşi ve çocukları için ödediği primlerin belirtilen oranda gelir vergisi matrahından düşülebilmesi sebebiyle de oldukça önemlidir.

 

Sigorta Primine Göre Vergi İndirimi

 

Hayat sigortası vergi indirimi hesaplama, ücretli çalışanlara ve serbest meslek sahiplerine göre ayrı ayrı yapılan bir işlemdir. Ücretli çalışanlar, hayat sigortası genel şartları çerçevesinde kendileri, eş ve çocukları için ödedikleri ölüm, kaza, sağlık, hastalık, sakatlık, işsizlik ve eğitim gibi sigorta primlerinin tamamını, aylık brüt ücretin %15'ini ve yıllık brüt asgari ücret tutarını aşmamak kaydıyla vergi matrahından düşebilir. Yani, aylık 2 bin lira brüt maaş alan ve yıllık 300 TL hayat sigortası primi ödeyen bir kişi, yıllık 75 liralık vergi indiriminden yararlanır. Aynı şartlarda olan, fakat hayat sigortası primi ödemeyen bir kişi, yıllık 500 TL gelir vergisi öderken, hayat sigortası vergi avantajından faydalanan bir kişi 75 TL indirimle 425 TL ödeyecektir.

 

Serbest meslek sahipleri ise kendileri, eş ve çocukları için ödedikleri ölüm, kaza, sağlık, hastalık, sakatlık, işsizlik ve eğitim gibi sigorta primlerinin tamamını, yıllık beyan edilen gelirin %15'ini ve yıllık brüt asgari ücret tutarını aşmamak kaydıyla vergi matrahından düşebilirler. Aynı hesaplamayı serbest meslek sahipleri içinde yapacak olursak, yıllık 300 TL hayat sigortası primi ödeyen ve yıllık geliri 20 bin lira olan bir kişi 75 liralık vergi indiriminden yararlanacaktır.

 

İhtiyaca Yönelik Hayat Sigortası Cigna Finans’ta

 

Hayat sigortası yaptırırken beklentilerin çok iyi belirlenmesi gerekir. Hastalıklara karşı önlem almak ya da kazalara karşı güvende olmak şeklinde ihtiyacın belirlenmesinin ardından uygun sigorta yaptırılmalıdır. Cigna Finans sunduğu Kansere İnat Yaşasın Hayat Sigortası, Benim Seçimim Hayat Sigortası ve Uzun Süreli Hayat Sigortası seçenekleri ile farklı ihtiyaçlara yönelik çözümler sunar.

 

Türkiye'de bir ilk olarak cilt kanseri hariç bütün kanser türlerinin ilk fazından itibaren güvence kapsamı altında olduğu Kansere İnat Yaşasın Hayat Sigortası, sigorta süresi içinde poliçede belirtilen kanser türlerinden herhangi birine yakalanılması durumunda poliçede yer alan koşullar dahilinde kanser teminatını sigortalıya öder. Kanser hastalığına yakalanma durumunda yapılan toplu ödeme, ister tedavi masraflarında ister fatura, kira, kredi gibi diğer masraflarda kullanılabilir.

 

Benim Seçimim Hayat Sigortası da Cigna Finans’ın sunduğu kişiye özel bir diğer sigortadır. Vefat, tehlikeli hastalıklar veya gündelik hastane masrafları gibi dokuz farklı teminat seçeneği ve istenilen şekilde belirlenebilen teminat tutarı ile Benim Seçimim Hayat Sigortası, özelleştirilebilen bir hayat sigortasıdır.

 

Uzun süreli ve tercihinize göre yıllar itibarıyla azalan ya da sabit teminatlı olan bu sigortanın süresi de 2 ile 49 yıl arasında seçilebilir. Sigorta primi; sigortalının yaşı, teminat tutarı, teminat yapısı ve ödeme periyoduna göre belirlenmektedir.

 

Detaylı bilgi edinmek için: sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri