“çifte Vatandaşlığın Takipçisi Olacağım”

Almanya‘da geçtiğimiz Pazar günü yapılan genel seçimde parlamentoya girmeye hak kazanan 11 Türk milletvekilinden Gülistan Yüksel, çifte vatandaşlığın takipçisi olacağını söyledi.

Almanya‘da geçtiğimiz Pazar günü yapılan genel seçimde parlamentoya girmeye hak kazanan 11 Türk milletvekilinden Gülistan Yüksel, çifte vatandaşlığın takipçisi olacağını söyledi. Yüksel, “Bu sonucu bekliyordum. Çünkü bu süreçte çok çalıştık. Birebir ziyaret ettiğim, görüştüğüm insanlar beni çok desteklediler” dedi. Mönchengladbach’ta SPD’den aday olan ve milletvekili seçilen Yüksel, göçmen ve kadın olarak siyasette aktif olmasının takdir gördüğünü dile getirdi.

Yüksel,“Bu süreçte beni destekleyen parti arkadaşlarıma, kurum ve derneklere, şehrimizdeki göçmen vatandaşlarımıza ve seçmenlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
16 yıldır Mönchengladbach Uyum Meclisi Başkanlığı yapan ve aktif siyasetin içinde olan Yüksel, şimdiye kadar yaptıklarının gelecekte yapacaklarının teminatı olduğunu da söyledi. Yüksel, çifte vatandaşlık gibi birçok çözülmesi gereken problemlerin de takipçisi olacağını belirtti. SPD, Mönchengladbach şehrinde Gülistan Yüksel’le oylarını yüzde 3 artırarak yüzde 29 oy aldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri