Çiftçiye şok haber: Mazot ve prim desteği kaldırıldı!

Çiftçilerin mazot ve prim desteği kalkacak. Ekonomik sıkıntılarla mücadele eden çiftçiler için hayati önem taşıyan bu desteklerin kaldırılması, üretim maliyetlerini artırarak tarımsal faaliyetleri olumsuz etkileyecek

2025- 2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Kararın Resmi Gazete’de yayımlandı. Çiftçilere verilen, mazot, gübre ve prim desteği 17 üründe kaldırıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, 2025- 2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını bildirdi. Yeni destek sisteminde 2025 yılı için dekar başına 244 liralık katsayı belirlendi. Temel destek, planlı üretim ve ürün geliştirme için belirlenen katsayı ile bu destek miktarı artacak.

'ÇİFTÇİ SON KEZ GÜBRE, MAZOT VE PRİM DESTEĞİ ALACAK'

Resmî Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 2025- 2027 dönemi bitkisel üretim destekleri açıklandı. Karara göre, 2025 yılından itibaren gübre ve mazot desteği ile 17 üründe verilen fark ödemesi (prim) desteği tamamen kaldırıldı. Çiftçi son kez 2024 üretim yılı için gübre, mazot ve prim desteği alacak. Kararla birlikte çiftçilerin üretime karar vermeden önce, hangi havzada, hangi ürüne, ne kadar destek alacağını bileceğine değinen Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, "Böylece çiftçilerimizi planlı üretime yönlendirecek ve plansız üretimin getirdiği birtakım olumsuzlukların da önüne geçmiş olacağız" dedi.

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ DE BAŞTAN SONA DEĞİŞTİ!

Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik de Resmî Gazete yayınlandı. Yönetmeliğine göre Tarım ve Orman Bakanlığı taşra teşkilatına, Ziraat Odası da üyeleri olan çiftçilere bilgi vermek zorunda. En kısa sürede evrak bütünlüğü sağlanmalı. Kararın uygulamasına ilişkin usul ve esasların Bakanlık tarafından çıkarılacak tebliğlerle belirlenecek.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri