Çiftçiye destekler başladı

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

İlk olarak tarım destekleriyle ilgili bilgi veren Samancı, 2014 yılı üretim sezonu kapsamına giren yetiştirici ve üreticiye ödenen hayvancılık destek ödemelerinin Mayıs ayı ile birlikte başladığını söyledi. Sertifikalı tohumluk kullanımı desteği: 17 milyon 576 bin 79 TL,  Ayçiçeği Prim Desteklemesi: 49 milyon 458 bin 503 TL,  Hububat – Baklagil 2. Ödeme: 24 milyon 198 bin 43 TL, Sertifikalı fidan kullanım Desteklemesi ise 180 bin 112 TL olmak üzere toplamda 91 milyon 412 bin 737 TL’lik desteklemenin üreticiye ödendiğini ifade eden Samancı, “Ülkemiz büyük hedefleri olan ve bu hedeflere ulaşmak için var gücüyle çalışan bir ülkedir. Hedefimiz aynı vatan toprağında aynı bayrağın altında aynı hedef ve idealler çerçevesinde birlik ve beraberlik içinde bir millet olarak yaşanabilir bir yeni Türkiye hedefidir” dedi.

7 Haziran seçimlerine girerken güçlerini milletten aldıklarını söyleyen Samancı, “Halkımızın AK Parti ile kazanımlarımızı tekrar gözden geçirerek ve bu seçimlerin başkanlık sisteminin önemine binaen partimize daha güçlü destek verecekleri kanaatindeyim.Başkanlık sistemi yasama yürütme yargı organları arasında kesin bir ayrıma ve dengeye dayanan bir hükümet sistemidir. Başkanlık sisteminde kuvvetler ayrılığı kesin bir biçimde uygulanır. Dolayısıyla organların yetki ve güç suiistimali engellenir. Karar mekanizmasının hızlı işlemesi adına başkanlık sistemi Türkiye’ye uygun bir modeli ile zaruri bir ihtiyaçtır. Ayrıca partimizin önerdiği başkanlık sisteminde devletin üniter yapısının hiçbir şekilde etkilenmeyeceği, parlamenter sistemdekinin aksine daha fazla güvence altına alınacağı yönündedir” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri